FunX

R&B groep Next volgt dance hype niet

  1. Newschevron right
  2. R&B groep Next volgt dance hype niet
R&B groep Next is momenteel in Nederland voor een optreden. FunX-presentator Fernando sprak een van de zangers, RL Huggar, aan de telefoon. De muzikant had veel te zeggen over de huidige staat van de muziekindustrie.

Niet stilgezeten
Ondanks dat de r&b formatie al jaren niks nieuws heeft uitgebracht, hebben ze niet stil gezeten. Achter de schermen zijn de artiesten druk bezig geweest met het schrijven en regisseren. Momenteel werken ze ook aan een hun nieuwe album 'Music 101'.

Hype volgen
Veel r&b artiesten springen tegenwoordig in de dance scene gezien dat nu extra populair is geworden in de Verenigde Staten. Huggar vindt dit geen goede zaak: "We hebben geen probleem met remixes. Maar we hebben wel een probleem met de artiesten die hun trouwe fans in de steek laten." Hij vindt het wat anders als iemand zich ontwikkelt en zijn stijl zo aanpast dan dat die artiest een hype achterna gaat. "Veel artiesten zijn nu mainstream en hebben hun kernpubliek achtergelaten. Dat gaan wij niet doen," aldus de muzikant. Het maken van club mixes van hun tracks, wat ze eerder hebben gedaan, vinden de mannen van Next niet erg. De basis van de muziek moet hetzelfde blijven om de fans niet in de steek te laten.

Zelf alles doen
Het verschil tussen andere groepen en ons is dat wij altijd helemaal betrokken zijn bij het maken van de muziek. Van het concept, idee, de track, songtekst, arrangement. Aan die andere artiesten wordt meestal een plaat gegeven," vervolgde RL Huggar. "Ik hou van Usher, ik heb nummers voor hem geschreven. Hij schrijft zijn tracks niet zelf. Vaak vragen fans wat er met de oude Usher is gebeurd. Maar dat was de oude Usher niet, dat was iemand anders die toen een nummer voor hem had geschreven.

Beluister het complete interview hieronder terug!
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63607517&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie