Naar homepage
FunX

Maria (20) zit thuis wegens corona: "Ik belde de GGD, maar kreeg geen test"

foto: Shutterstock - afbeelding ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Maria (20) zit thuis wegens corona: "Ik belde de GGD, maar kreeg geen test"

De 20-jarige Maria* uit Tilburg werkt in de horeca en kreeg na carnaval een bericht van haar baas: er was een feestvierder met corona in de zaak langs geweest. Als ze zich ziek voelde, moest ze meteen naar de GGD. Maria was toen al wat verkouden en moest daarom voor de zekerheid twee weken in isolatie thuisblijven. In Jouw Stad belde Tannaz vandaag met Maria om te checken hoe het nu met haar gaat en of ze inmiddels al een corona-test heeft kunnen doen. "Het is heel onduidelijk."

Ziek, maar geen test

Maria begreep eerst wel waarom ze in quarantaine moest blijven. "Ik had verhoging, dus ik heb de GGD gebeld. Daarvan kreeg ik het antwoord: er wordt niet getest, dus ziek het maar uit en dan kan je straat weer op." Maar de twee weken zijn nu bijna voorbij en Maria heeft nog steeds geen duidelijkheid. Doordat ze geen test krijgt, weet ze niet wat ze moet doen en dat begint steeds vervelender te worden.

Maria zit in isolatie wegens corona: "Ik belde de GGD, maar kreeg geen test"

Corona of niet?

Maria zit dus nog steeds thuis in isolatie, terwijl ze niet weet of ze daadwerkelijk corona heeft. "Er worden amper tot geen testen vrijgegeven." Waarom ze die test niet mag of kan doen, is haar niet verteld. Er werd haar alleen gevraagd of ze één op één contact heeft gehad met een besmet persoon, maar dat weet Maria niet en daarom ziet de GGD geen noodzaak om te testen. Of ze weer volledig deel mag nemen in de maatschappij, is dus nog één groot vraagteken.

Corona-update

Het aantal corona-besmettingen in Nederland staat op het moment van schrijven op 382. Vier daarvan zijn aan het virus overleden. Zij waren allemaal ouder dan 70. In Noord-Brabant, waar tot nu toe de meeste besmettingen zijn, worden veel mensen verzocht om thuis te werken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

*De gebruikte naam is om privacyredenen gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Ster advertentie
Ster advertentie