FunX

Adje motiveert jongeren om juist nu hun filmdroom waar te maken

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Adje motiveert jongeren om juist nu hun filmdroom waar te maken

Het is logisch als deze coronacrisis voor jou hartstikke demotiverend werkt, maar als het aan Black Bee Productions ligt, is het juist de perfecte tijd om je filmdroom waar te maken. Dit jonge Amsterdamse productiehuis is met hun campagne Dare To Fly op zoek naar jongeren die ervan dromen om films of series te maken, om hun ideeën vervolgens ook echt te realiseren. Adje deed de voice-over van hun inspirerende video en vertelde in 7/11 aan Sander waarom hij dit initiatief zo belangrijk vindt.

Quote

We willen aantonen dat het leven in deze pandemie niet alleen maar uitzichtloos is, maar ook tot heel veel creativiteit kan leiden. Zelfs nu er volgens veel jongeren weinig te doen is.

Black Bee Productions

Geïnspireerd door 'Boyz in the Hood'

Adje vertelt dat hij het tof vindt om te zien dat Dare To Fly is gestart door jongeren zelf. "Het is een oproep aan andere jongeren die met een droom op de bank zitten en niet weten hoe ze op de juiste plek terecht kunnen komen." Zelf heeft de rapper ook altijd de ambitie gehad om iets in de filmindustrie te doen. Zo is hij van plan om in de toekomst zelf films te gaan maken.

Die plannen van Adje zijn mede te danken aan de film Boyz in the Hood (1991), die veel indruk op hem heeft gemaakt. "Ik ben alleen met m'n moeder opgegroeid", vertelt hij. "In die film krijg je heel duidelijk te zien dat de jongen met vaderfiguur uiteindelijk een betere keuze maakt dan de jongen zonder vaderfiguur. Dat komt vaker voor in onze gemeenschap. Vooral in de jaren 80 en 90 waren er veel eenoudergezinnen in achterstandswijken. Ik kom daar vandaan, dus ik denk dat die film daarom een bepaalde impact op me heeft gehad."

Verhalen vertellen

Dat soort films worden in Nederland te weinig tot niet gemaakt, zegt Adje. "Ik denk dat er heel veel verhalen zijn van Marokkaanse, Antilliaanse en Surinaamse jongeren die soms wel verteld worden, maar nooit door onszelf. Daar wil ik verandering in brengen." Daarom spoort hij nu samen met Black Bee Productions jonge creatievelingen aan om iets met hun ideeën te gaan doen:

"Uit jezelf en zoek een manier waarop je niet vast komt te zitten in het systeem en een kluizenaar wordt. We moeten met z'n allen, in hoeverre we dat kunnen, doen wat we moeten doen om gelukkig te zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pitch je idee

Heb je een tof idee voor een script of een creatief plan voor een mooie film of docu? Pitch je idee dan bij Black Bee. "Wij zijn zelf jong en willen aantonen dat het leven in deze pandemie niet alleen maar uitzichtloos is, maar ook tot heel veel creativiteit kan leiden. Zelfs nu er volgens veel jongeren weinig te doen is", schrijven ze op hun website. "We willen laten zien dat je ook in deze tijd nog steeds kunt dromen en je dromen waar kunt maken."

Ster advertentie
Ster advertentie