Naar homepage
FunX

'Te sexy' Kaat Bollen levert titel als psycholoog in

foto: Instagram: kaatbollenfoto: Instagram: kaatbollen
  1. Newschevron right
  2. 'Te sexy' Kaat Bollen levert titel als psycholoog in

De tuchtcommissie voor psychologen in België heeft besloten om psychologe en seksuoloog Kaat Bollen aan te spreken op haar uiterlijk vertoon en vrijetijdsbesteding. Sexy Instagramfoto's, medewerking aan een vrouwelijke pornofilm en een optreden in een burlesque-show zijn voor de tuchtcommissie reden genoeg om haar op de vingers te tikken. Luisteraars deelden hun mening hierover in Turn Up! met Giorgio en Vanessa.

Psycholoog geeft haar titel op omdat ze ‘te sexy’ zou zijn voor haar werk!

Imagoschade

Een collega-psycholoog vond het blijkbaar niet zo fijn dat Kaat zich in haar vrije tijd bezighoudt met dat soort 'sexy' activiteiten en gaf haar aan bij de Psychologencommissie. Hij vond dat haar optredens de waardigheid en geloofwaardigheid van psychologen zouden aantasten. De tuchtcommissie oordeelde dat het gedrag van Kaat Bollen inderdaad schadelijk zou zijn voor de beroepsgroep en dat zij ''te allen tijden bewust moet zijn van haar profilering en waardigheid'' om het beroep te beschermen.

Jezelf zijn

Luisteraar Lina is psychologe en vindt het besluit van de tuchtcommissie totale onzin: ''Je mag zelf weten wat je doet zolang je je werk professioneel uitoefent.'' Kaat Bolle haar werk als psychologe en seksuoloog richt zich er op dat je vrij en open kan zijn in je seksualiteit. Het is raar om dan te bedenken dat je dit zelfs in je vrije tijd niet mag zijn om je beroep 'professioneel' uit te kunnen oefenen.

De Vlaamse minister Somers voor Gelijke Behandeling wil kijken wat hij tegen de houding van de commissie kan doen. "Dit is schade toebrengen aan wat vrouwen wel of niet mogen doen of dragen in hun vrije tijd", vertelt hij aan VRT.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Te sexy

Luisteraar Zoë vind dat je juist wel te sexy kan zijn voor je werk. ''Het is mooi dat Kaat Bollen zich zo kan laten zien op social media, maar ik vind wel dat je een bepaalde professionele uitstraling moet hebben als je bijvoorbeeld psycholoog bent. Als je serieus genomen wil worden in je werk, moet je bewust zijn van wat je in het openbaar deelt.'' In dit geval gaat het om een psychologe en seksuoloog. Vrijheid van seksualiteit is dus waar zij voor staat en dat uit ze dan ook. ''Dat mag ze wel uiten, maar ze moet rekening houden met negatieve reacties'', laat Zoë weten. ''Ik ben zelf talentcoach voor probleemjongeren tussen de 18 en 28 jaar oud. Die judgen je best wel op hoe je eruit ziet. Ik heb wel eens een rare opmerking gehad over mijn borsten zonder dat ik een raar shirt aan had ofzo. Dat zijn toch geen opmerkingen die je naar je toe wil krijgen.''

Niet verslagen

Kaat Bollen reageerde met een Instagrampost op het besluit van de tuchtcommissie. ''Als psycholoog zijn anno 2021 inhoudt dat ik niet mijzelf mag zijn (zelfs niet in mijn privéleven, want daar gaat dit over!) dan ben ik liever geen psycholoog.'' Ze heeft besloten om haar titel als psycholoog in te leveren. Maar dat betekent niet dat ze stopt met het helpen van mensen. ''Gelukkig ben ik ook nog oplossingsgericht therapeut en seksuologe en kan ik dus mensen blijven bijstaan en ontmoeten.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie