FunX

FunX zegt Bismillah!

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. FunX zegt Bismillah!

FunX viert de ramadan dit jaar dagelijks samen met vastende luisteraars, FunX-artiesten, sporters en YouTubers! Iedere dag zenden we tot de iftar live uit via Instagram. Ouassima, Fernando, Shay, Youssef, Jeansen of een andere FunX'er belt vlak voor de iftar aan bij iemand die meedoet aan de ramadan en eet gezellig een hapje mee na zonsondergang. En misschien komt FunX wel langs bij jou!

RAMADAN

De ramadan is voor velen bekend als een maand waarin er vooral niet gegeten en gedronken mag worden tussen zonsopgang en zonsondergang. Nee, ook geen water! Het is ook een maand van bezinning, reiniging en spiritualiteit. Maar de ramadan is veel meer dan dat. Inmiddels wonen er ruim 1 miljoen moslims in Nederland voor wie de ramadan niet alleen een religieuze betekenis heeft, maar ook een culturele. Het is periode van liefde, saamhorigheid en reflectie, maar ook gezelligheid, (heel) veel eten en vooral samenzijn.

Bismillah

Iedereen die aan de ramadan meedoet weet dat het laatste halfuurtje het zwaarste, maar ook het mooiste moment van de dag is. Familie en vrienden zijn bij elkaar, alles wordt klaargezet voor de iftar en er wordt gewacht op dat magische momentje van ''we mogen''. En FunX komt dit jaar langs bij jou! We nemen samen de dag de door, nemen een kijkje in de keuken, zeggen samen ''Bismillah Nederland!'' en verbreken het vasten.

MELD JE AAN

Wil je dat FunX bij jou aanbelt tijdens de iftar? Laat dan je gegevens achter!

{rsform 66}
Ster advertentie
Ster advertentie