Naar homepage
FunX

Thijs (28) is politieagent en zanger: "Je moet gewoon lekker jezelf zijn"

foto: TikTok: thijsroseboom
  1. Newschevron right
  2. Thijs (28) is politieagent en zanger: "Je moet gewoon lekker jezelf zijn"

De Nijmeegse Thijs is in het dagelijks leven agent, maar achter het uniform verschuilt een verborgen talent. Hij houdt namelijk ook heel erg van zingen. Hij liet dat al blijken tijdens Idols, maar als het aan Thijs ligt, laat hij zijn zangkunsten overal en nergens horen. Inmiddels gaat hij op social media viral met zijn TikTok-filmpjes. De zingende agent hoopt hiermee jongeren te laten zien dat politiemannen ook gewoon 'normale' mensen zijn. Hij vertelt erover in Jouw Stad.

Zingende agent Thijs: "Je moet gewoon lekker jezelf zijn."

Gitaar

Ergens moet het zijn begonnen, maar waar? Het antwoord van de agent is simpel: ‘’Ik was al een agent en toen heb ik een gitaar gekocht. Vervolgens ben ik er ook bij gaan zingen en dat ging eigenlijk wel goed. Zo ben ik er uiteindelijk ingerold.’’

Tijdens het uitoefenen van zijn beroep wilt Thijs het liefst de hele dag zingen, maar ook hij moet zich houden aan bepaalde regels. ''Soms is het gewoon nodig om hard op te treden. Dat hoort er nou eenmaal bij'', benadrukt Thijs.

Wisselende reacties

In een politie-uniform shinen op TikTok, kan dat wel zomaar? Thijs geeft aan dat de meningen verschillen. ‘’Je hebt mensen die het geweldig vinden, maar je hebt ook mensen die het absoluut niks vinden.’’

Thijs bevindt zich hierdoor in een tweestrijd. Aan de ene kant heb je mensen met een ouderwetse kijk op politieagenten. Zij zijn van mening dat je als politieman ten alle tijden onopvallend je werk moet uitoefenen. Aan de andere kant heb je de nieuwe generatie, jonge generatie. Volgens Thijs is het belangrijk om voor de jongere generatie benaderbaar te zijn. Dat is erg belangrijk in dergelijke situaties.

Ondanks de wisselende reacties, geniet Thijs heel erg van zijn muzikale uitspattingen. Volgens hem is het vooral belangrijk om "gewoon lekker jezelf te zijn", ook als politieagent. Thijs wil - zeker als politieagent - in deze bizarre tijd positviteit blijven uitstralen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie