FunX

"Speluitgever THQ gaat 't niet redden"

  1. Newschevron right
  2. "Speluitgever THQ gaat 't niet redden"
Speluitgever THQ beleeft de afgelopen jaren zware tijden. Om deze crisis te verzachten biedt het bedrijf oude pc-games in een bundel voor een heel zacht prijsje aan. Het gaat om games als Darksiders, Metro 2033, Red Section Armageddon en Company of Heroes. "Voor die zes dollar dat je ervoor betaalt is dat absoluut een koopje. Ik vind vooral dat initiatief erg leuk", aldus Boris tijdens FunX Start. Ondanks dat de aandelen van het bedrijf met 40 procent zijn gestegen, denkt de gamejournalist niet dat de actie het bedrijf uiteindelijk gaat redden.

Tombraider
Één van de eerste nieuwe titels die in 2013 gaan uitkomen is Tombraider. Personage Lara Croft wordt hierin helemaal opnieuw neergezet: "Ze hebben het opnieuw aangepakt en geloofwaardiger gemaakt." In de nieuwe game is te zien hoe Croft als onervaren jonge dame in het wereldje van actie, avontuur en geweld belandt.



COD: Black Opps 2
Call of Duty: Black Opps 2, dat eind vorige maand werd gelanceerd, is wereldwijd heel goed verkocht. Het spel heeft binnen 15 dagen al 1 miljard euro opgeleverd. De succesvolste film aller tijden, Avatar, had daar 17 dagen voor nodig. De game is op sommige plaatsen echter wel minder goed verkocht dan de voorgaande COD release. Zo vlogen in Engeland 25 procent minder COD games over de toonbank.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70316228&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie