FunX

Te veel vragen, te weinig antwoorden

  1. Newschevron right
  2. Te veel vragen, te weinig antwoorden
Het is de nieuwste trend. Over elke 'fout' in de maatschappij Kamervragen stellen. Dieren die op tv geslacht worden? Kamervragen! ADO supporters en en geuzenliedjes? Kamervragen! Seks met een leraar? Kamervragen! De nieuwste: Kamervragen over de ondertiteling bij uitzending gemist. Ik begrijp de noodzaak en de aanleiding, maar de urgentie?

Het lijkt erop dat politici de track van lange Frans en Baas B net iets te serieus nemen. 'Baas B: Jarenlang liep ik mee met de massa. Onwetend en blind, ik was één met de massa. Shit, ik heb geen zin meer om me bek te houden. Want we worden met z’n allen voor de gek gehouden. Ik heb Kamervragen, Kamervragen…'.Door al die Kamervragen hebben politici geen tijd om zich te verdiepen in zaken die er echt toe doen. We verwachten dat ze het land leiden en overzicht hebben, tegelijkertijd worden ze bedolven onder vragen over elk klein detail. Het is dan ook niet gek dat 82% van de ambtenaren onder de 35 jaar vindt dat er teveel Kamervragen worden gesteld, zo blijkt uit onderzoek.
Lieve politici in Den Haag, u zult ongetwijfeld binnenkort nieuw beleid opstellen om een stop te zetten aan de stroom van Kamervragen. Kunt u zich tot die tijd druk maken om serieuzere zaken? Zoals dat minister Verhagen de multiculturele samenleving (en dus ook jou) voor mislukt uitmaakt? Of het feit dat stadsjongeren genegeerd en overgeslagen worden in belangrijke onderzoeken zoals het continu luisteronderzoek en het kijkonderzoek? Wij zijn ook een onderdeel van de maatschappij en willen graag meetellen.


Ster advertentie
Ster advertentie