FunX

Habri Pia: wat betekent de track van Broederliefde?

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Habri Pia: wat betekent de track van Broederliefde?

Habri Pia is een van de tracks van Broeders, het nieuwste album van Broederliefde. En die klinkt superlekker, maar waar zingen de boys eigenlijk over? Habri Pia is Papiaments, de taal die gesproken wordt op Curaçao, Bonaire en Aruba, en betekent letterlijk 'open je benen'. En dan hebben ze het niet over een panna maken tijdens voetbal...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

18+

Verder hoor je in het nummer ook 'ranka mi kabei', wat 'trek aan m'n haar' betekent en 'buk pa mi mira', oftewel 'buk zodat ik kan kijken'. Je snapt nu waarschijnlijk wel dat het niet bepaald een nummertje is om op een kinderfeestje te draaien.

Pittig

Bij de Broederliefde luistersessie op FunX legden de Rotterdamse broeders zelf uit waarom ook spicy nummers zoals Habri Pia bij hen passen: "Het heeft een pittig randje, maar dat zijn wij ook. Het is misschien niet want mensen van ons verwachten, maar dit is ook gewoon Broederliefde. Het laat ook zien dat we alles kunnen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen taaltje

Broederliefde zingt vaker in het Papiaments, maar ze hebben ook zo hun eigen taaltje ontwikkeld. Eerder legden ze bij FunX uit wat er bedoeld wordt met 'andere rijbaan', 'op kleur' en 'pelikula'.

Ster advertentie
Ster advertentie