FunX

Voor deze 9 dingen waren jullie vroeger doodsbang

foto: YouTube: Bassie & Adriaan Channel/StudioMassa/ChuckyRebirth
  1. Newschevron right
  2. Voor deze 9 dingen waren jullie vroeger doodsbang

Er zijn dingen, personen of plekken die je als kind zó bang hebben gemaakt, dat je er een lichtelijk trauma aan hebt overgehouden. Sommige van die dingen zijn ook nu, een paar jaar later, nog steeds best creepy, terwijl anderen achteraf compleet onschuldig blijken. Realistisch of niet, toen we jullie vroegen waar jullie vroeger bang voor waren, kwamen jullie met de volgende negen jeugdtrauma's:

9. MICHAEL JACKSONS 'THRILLER'

Michael Jacksons Thriller uit 1983 is natuurlijk een pop classic, maar de clip wist destijds veel kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Niet gek, want de 14 minuten durende video is eigenlijk een soort minihorrorfilm waarin Michael in een zombie en een weerwolf verandert.

8. CHUCKy

Horrorfilms zijn de grote reden dat veel mensen niks moeten hebben van poppen. Een barbiepop oké, maar zo'n klassieke, half kapotte pop die je in het oude huis van je oma vindt? Hell no. De bekendste horrorpop is toch wel Chucky, uit de filmserie Child's Play uit de jaren '80 en '90. De moordlustige pop werd in 2013 en 2017 - letterlijk en figuurlijk - weer opnieuw tot leven gewerkt in de vorm van twee nieuwe films.

7. STOFZUIGER VAN DE TELETUBBIES

De stofzuiger van de Teletubbies is er een in de categorie 'eng zonder duidelijke reden'. Het is onschuldig bedoeld, maar volgens enkele lezers toch doodeng.

6. DE ZOLDER

Sommige ouders waren er enorm goed in om van de zolder een enge, mysterieuze plek te maken. Doordat je er als klein kind niet mocht komen, had je geen idee wat er zich daar afspeelde en dat was supercreepy als je 's nachts in het donker over de overloop naar je slaapkamer moest lopen. Terwijl er ondertussen waarschijnlijk niet meer te vinden was dan de wasmachine en de kerstversiering...

5. PLAAGGEEST VAN BASSIE EN ADRIAAN

De Plaaggeest van Bassie en Adriaan bewijst dat er niet veel nodig is om kinderen bang te maken. Zet een goedkoop maskertje van de feestwinkel en een gek mutsje op en voilà: een jeugdtrauma is geboren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. TUNNELS

Eén van de FunX-lezers bekende als kind een grote te angst te hebben voor tunnels: "Mijn moeder moest altijd met de auto links of - indien mogelijk - in het midden van de weg rijden. Ik zat altijd rechtsachter en vond de muur zo dichtbij echt doodeng."

3. CLOWNS

Clowns zijn bedoeld om kinderen op te vrolijken, maar in veel gevallen hebben ze het tegenovergestelde effect. Witte schmink, rode neus en die gemaakte blijheid: heel gek is het niet dat veel mensen al van kinds af aan doodsbang zijn voor clowns. En met films als It blijft die angst ook op latere leeftijd nog lekker aanwezig...

2. MIJN VADERS/MOEDERS SLIPPER

Allemaal leuk en aardig die slechteriken, maar het echte gevaar lag thuis op de loer. Niks was zo eng als je vader of moeder nadat je jezelf in de nesten had gewerkt. Eén blik was genoeg om te weten dat je kon gaan rennen, want die slipper kon behoorlijk hard aankomen.

1. KArbonkel

Met stip op één staat Karbonkel, de engerd uit het kinderprogramma Ik Mik Loreland. Het aantal kinderen dat een trauma heeft overgehouden aan deze trol is niet meer bij te houden en dat terwijl je het programma verplicht op school moest kijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie