Naar homepage
FunX

Problemen met je schoonouders? Zo los je het op!

  1. Newschevron right
  2. Problemen met je schoonouders? Zo los je het op!

Op vakantie met je schoonouders? 'Dan blijf ik nog liever thuis', zegt maar liefst één op de drie Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van acties.nl. Maar hoe komt het toch dat er zo vaak problemen zijn met schoonfamilies? Morad & Shay belden met datingexpert Marcia Chong voor wat meer informatie. Want hoe belangrijk is de band met je schoonouders nu echt?

Perfecte plaatje

Er zijn verschillende oorzaken voor de afwijzende houding van je schoonouders. Misschien pas je niet in het perfecte plaatje, denken ze dat je niet goed genoeg bent of klikt het gewoon echt niet. Wat moet je doen? Morad & Shay legden de datingcoach twee verhalen voor van mensen die gillend gek worden van hun ouders.

Wat doe je?

Wat als je schoonmoeder constant de aandacht van je vriend opeist? Wat moet je doen als ze hem elke dag belt en hem ook nog eens behandelt als een klein kind?

''Bedenk waar je je aan ergert. Is het echt zo erg? Bespreek het met je vriend of vriendin, niet met je schoonmoeder.''

Niet het gesprek aangaan met je schoonouders dus... Maar wat moet je doen als je schoonouders je helemaal niet bij je vriend(in) vinden passen en zelfs willen eisen dat hij/zij uitmaakt?

''Wat is het probleem? Kun je er zelfs iets aan doen zonder dat je aan jezelf voorbijgaat? Zo niet, laat het lekker zo. Als je vriend(in) echt van je houdt, dan blijft dat ook wel zo als zijn/haar ouders het er niet mee eens zijn.''

Ster advertentie
Ster advertentie