FunX

Michels beperking was de motivatie achter zijn eigen kledingmerk

foto: privéfotofoto: privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Michels beperking was de motivatie achter zijn eigen kledingmerk

De naam van zijn kledingmerk zegt het al: Forevadifferent. Mitchel heeft namelijk een ander verhaal dan de meeste andere kledingontwerpers. Hij heeft spinale musculaire atrofie type 2 (SMA 2), dat is een spierziekte die leidt tot verlamming en spierzwakte. Maar dat houdt hem niet tegen. Hij is namelijk gestart met zijn eigen kledingmerk. Met zijn levensverhaal en passie voor mode wil Mitchel anderen inspireren, zo vertelt hij aan Serginio.

Michel start zijn eigen kledingmerk ondanks zijn beperking

Motivatie

Eerst even terug naar het begin: waar is deze grote droom begonnen? "Ik heb gekozen voor een kledingmerk, omdat ik helemaal weg ben van de kledingindustrie en fashion", vertelt Michel. Toch is het volgens hem niet het kledingmerk dat het gaat maken, maar zijn levensverhaal. Zijn beperking is namelijk de motivatie achter zijn merk. "Omdat ik in een rolstoel zit, wil ik juist mensen die zich anders voelen laten weten dat 'being different, doens't make you different'."

Beperking houdt hem niet tegen

Mitchels ziekte beperkt hem niet om door te gaan met het leven en te functioneren in de maatschappij: "Ondanks mijn beperking probeer ik het beste uit mijn leven te halen. Ik heb bijvoorbeeld mijn diploma gehaald voor de opleiding accountmanager niveau 4." Michel wil hiermee ook een inspiratiebron zijn voor anderen. "Ik wil mensen die zich anders voelen inspireren om toch het beste uit hun leven te halen."

Quote

Als je een talent hebt, probeer er dan het beste uit te halen en dan kan jij dit misschien ook doen.

Michel Cornelia

Switch mindset

Dat Mitchel een mooie mindset heeft, is zeker. Dat heeft wel een tijdje geduurd. Michel: ''Het moment dat mijn mindset veranderde was toen ik naar de middelbare school ging. Ik merkte in de brugklas dat de leerlingen mij normaal en gelijk behandelde, ongeacht dat ik in een rolstoel zat. En op dat moment ben ik eigenlijk mijn beperking gaan accepteren. Ik heb daar mijn kracht uitgehaald. En toen dacht ik: ik ga mijn middelbare school afmaken en daarna naar het mbo en m’n diploma halen."

Dromen waarmaken

Ook als je anders bent, kun je je dromen waarmaken. Dat wil Michel duidelijk maken. "Als je een talent hebt, probeer er dan het beste uit te halen en dan kan jij dit misschien ook doen."

Ster advertentie
Ster advertentie