Close-up

Roy (21): ''Ik wil mijn passie als producer nastreven, ongeacht mijn beperking''

foto: Roy (privéfoto)foto: Roy (privéfoto)
  1. Newschevron right
  2. Roy (21): ''Ik wil mijn passie als producer nastreven, ongeacht mijn beperking''

''Het maakt niet uit wie of wat je bent, als je je passie wil nastreven, moet je er gewoon hard voor strijden. Je kan mij als voorbeeld nemen. Ik lijd sinds mijn geboorte aan een zeldzame spierziekte, genaamd Limb-Girdle dystrofie. Hierdoor heb ik minder kracht in mijn spieren en voornamelijk in mijn ledematen, zoals mijn armen en benen. Dit betekent dat ik voor langere stukken mijn elektrische rolstoel nodig heb.

Door mijn beperking ben ik jarenlang gepest, nageroepen en geslagen. Dat was echt een vreselijke k*tperiode. Na een paar therapiesessies is het uiteindelijk goed gekomen met mij. Ook zijn de reacties van buitenaf nu erg heel positief. Dat heb ik vooral te danken aan mijn positieve mindset: het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat. Uiteindelijk heeft ieder zijn eigen verhaal, en dat kan je maken of dat kan je breken. Ik heb voor het eerste gekozen. Vandaar dat ik mijn beperking ook niet zie als een belemmering, want veel kan ik nog wél.

Ik laat mij door niets of niemand meer uit het veld slaan. Zo ook wat betreft mijn grootste passie: het produceren van beats. Ik had een klasgenoot en die maakte electronic dance music (EDM) en toen dacht ik: dat wil ik ook wel doen. Zo gezegd zo gedaan: op 16-jarige leeftijd heb ik het ook opgepakt. In het begin stelde het eigenlijk helemaal niks voor, maar het ging steeds beter. Dit kwam voornamelijk doordat ik er zelf veel in ben gaan verdiepen door YouTube-filmpjes te kijken. Zodoende ben ik drie jaar geleden echt eigen beats gaan produceren inclusief mijn eigen branding en lifestyle onder de naam Roystoel.

Als upcoming producer probeer ik vooral mijn eigen ‘saus’ te creëren en te laten zien wie ik ben en welke verschillende kwaliteiten ik heb. Zo maak ik beats voor allerlei verschillende genres; van hiphop tot trap en soms ook drill. Het ligt er maar net ook in welke mood ik ben. Als ik een slechte dag heb, dan maak ik meer droevige beats en op een goede dag juist veel vrolijke beats.

De wilskracht om mezelf van mijn beste kant te laten zien, zal ik ook meenemen in de toekomst. Ik heb al een paar DM's binnengekregen van bekende namen die graag met mij willen samenwerken. Ook hoorden Qucee, Rotjoch en Défano mijn beats op de app Clubhouse. Ze waren superenthousiast en vonden mijn verhaal ook heel erg mooi, dus wie weet kan ik in de toekomst ook met hen de studio ingaan. Tot die tijd zal ik het beste uit mijn leven blijven halen en mijn passie nastreven, ongeacht mijn beperking. Mijn motto blijft dan ook: I'm rollin' on that track.''

- Roy (21)

Eerste release

Een week geleden verscheen er een track op YouTube waarvan de beat door Roy is geproduceerd. ''Ik ben supertrots op mijn eerste officiële release.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie