Close-up

Oliver (21): "Fans van m'n muziek dm'en me: 'Hey jij hebt m'n beugel geplaatst'"

foto: @sluweollie
  1. Newschevron right
  2. Oliver (21): "Fans van m'n muziek dm'en me: 'Hey jij hebt m'n beugel geplaatst'"

"Muziek is altijd al een passie van me geweest. Het was vroeger meer een hobby: ik had een studiootje in m'n kamer, maar moest ook gewoon naar school. Ik deed vwo en wilde altijd al tandarts worden. Ik deed drie keer mee aan de selectie voor de opleiding tandheelkunde, maar werd drie keer uitgeloot. Die selectie is superstreng. Er komen zo'n 500 aanmeldingen binnen, maar er zijn maar 60 plekken. Ze kijken ook echt naar je cijfers en motivatie. Toen dacht ik: ik heb een streepje voor als ik kan zeggen dat ik al bij een orthodontist werk.

Ik heb geluk dat de vader van een vriend directeur is bij een orthodontist. Zo kon ik binnenkomen voor een soort meeloopstage, zodat ik kon laten zien dat ik er al werkte. Toch werd ik niet toegelaten tot de opleiding en ik zakte ook voor m'n vwo. Toen ben ik vavo gaan doen, avondschool voor volwassenen. Ik ging toen elke avond naar school en overdag mocht ik bij de ortho blijven werken. Nu werk ik daar van 9 tot 5 en 's avonds van 6 tot 10 zit ik in de studio.

Ik ben een allround stoelassistent, dus ik heb mijn eigen stoel met een eigen planning. Het is heel veelzijdig, ik krijg verschillende soorten patiënten. Ik moet bijvoorbeeld beugels en spalkjes plaatsen, beugels verwijderen en controles uitvoeren. Het contact met mensen vind ik leuk. Als artiest moet je ook goed met mensen kunnen omgaan en die connectie kunnen maken. Als je dat niet kan met je publiek, moet je het niet doen. Bij het werk als ortho heb je dat ook nodig. Als iemand niet tevreden is en je kan het oplossen, geeft dat een kick.

Voor de coronacrisis had ik net een album uitgebracht en ik kreeg steeds meer optredens. M'n releaseparty was uitverkocht, maar dat ging allemaal niet meer door. Dat is jammer, maar nu is er iemand op m'n pad gekomen die me helpt bij een nieuw project. Fulltime artiest zijn lijkt me het allerleukste, dat wilde ik al voordat ik geïnteresseerd werd in het gebit. Maar de groep die daar echt van kan leven is maar klein. Zeker nu er geen shows zijn, valt er een groot deel van de inkomsten weg. Door mijn vaste contract bij de ortho heb ik nu gewoon een stabiel inkomen. Dus eigenlijk is de combinatie het allerfijnst.

Het leuke is dat jonge kids die bij mij in de stoel komen ook naar m'n muziek luisteren. Ik heb dreadlocks en vaak herkennen ze me bij de ortho. Dan dm'en ze me later van: 'Hey Sluwe Ollie, jij hebt m'n beugel geplaatst!' Soms willen ze ook met me op de foto, dan sta ik daar in m'n werkkleren... Maar het is echt een kroon op m'n werk."

- Oliver (21)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie