FunX

Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dit is hoeveel geld WOO HAH-bezoekers uitgeven

Tickets, muntjes, een verblijfplaats... Een weekendje WOO HAH! is niet bepaald goedkoop. Zeker niet als je met een frisse nieuwe outfit op het festival wilt verschijnen. Zijn de WOO HAH!-bezoekers big spenders of leven ze op een strak budget?

Melvin (23), Ola (19), Aroha (20) & Jeen (22)
"Het is niet mijn plan om veel geld uit te geven, maar die muntjes gaan zo snel", vertelt Jeen. De groep heeft wel wat chips en snacks meegenomen naar de camping, maar de rest moeten ze allemaal op het terrein kopen. De ene keer koopt de ene een biertje voor de ander en de andere keer is het andersom. "Het is een beetje over en weer. Bij het festivalgevoel hoort wel dat je een keertje gul moet zijn. Het is geven en nemen en je moet het een beetje verdelen."

Alles bij elkaar hebben de meesten uit de groep zo'n 400 euro per persoon uitgegeven. Maar Ola wel iets meer: "Ik denk 600 euro met mijn outfit erbij. Ik heb ook mijn nagels laten doen enzo."

Sophie (22) & Marie (22)

Sophie en Marie zeggen - zonder twijfel - het meeste geld uit te geven aan eten: "Churros, Aziatisch eten, ijsjes..." Hoewel ze wel eten hebben meegenomen naar de camping, halen ze toch veel op het terrein. Daarnaast hebben ze aardig wat besteed aan een outfit special voor WOO HAH! "Ik zou dit nooit gewoon op straat dragen", zegt Sophie over haar outfit. De dames denken allebei rond de 550 euro te hebben uitgegeven.

Shaquille (21), Bryan (21) & Joey (23)

Afgezien van wat merchandise, hebben Shaquille, Bryan en Joey niet veel uitgegeven, vinden ze zelf. Het enige waar ze niet op bespaard hebben, is een slaapplek. Ze hebben met een paar vrienden een Airbnb gehuurd.

"Met outfits erbij, hebben we ongeveer 500 euro uitgegeven."

Kane (18) & Chandra (17)

"Ik denkt dat iedereen hier veel geld uitgeeft", zegt de 17-jarige Chandra. "Het eten hier is duur. Zeven euro voor een frietje? Het is het niet waard." Toch moeten ze veel uitgeven aan eten op het terrein, want ze hebben verder niks meegenomen naar de camping. Hoeveel ze kwijt zijn, weten Chandra en Kane niet: "Door de muntjes weet je niet hoeveel je precies uitgeeft."

Aan een outfit is het koppel dan weer weinig geld kwijt. "Ik heb alles gestolen van de Primark", biecht Chandra op. Kane heeft gewoon een outfit uit zijn kast getrokken.

Dimas (22)

Dimas is geen big spender, maar hij houdt wel van een beetje luxe. Daarom slaapt hij in een hotel en niet op een camping: "Ik hou niet van buiten slapen. In dit weer vind ik dat al helemaal niet chill." Wat ook scheelt in de kosten is dat hij weinig alcohol drinkt: "Dat heb ik niet nodig." In totaal denk hij slechts 300 euro kwijt te zijn aan een weekendje WOO HAH!

Ster advertentie
Ster advertentie