FunX

Dean Saunders leert kinderen Engels

  1. Newschevron right
  2. Dean Saunders leert kinderen Engels
Dean Saunders gaat basisscholieren Engelse les geven met behulp van de Top 40. Het blijkt dat kinderen sneller Engels leren door te luisteren naar muziek. Dean gaat samen met een aantal collega's liedjes zingen op scholen en het daarna te vertalen voor de jongeren. Vervolgens krijgen de leerlingen als huiswerk een liedje mee, om te zingen en daarna uit te leggen aan de klas.

Groove Me

Dean Saunders is fan van de lesmethode van Groove Me. "Ik heb een klein zwagertje en schoonzusje, van 5 en 7 jaar. Je merkt dat ze echt goed met Engels meezingen, maar Engels praten gaat wat moeilijker. Ze zingen het hele liedje mee en vragen mij dan waar het over gaat. Dan begrijpen ze dat. Die methode hebben ze nu ook ontwikkeld op scholen." Dean gaat dan een liedje zingen en vervolgens uitleggen waar het over gaat. "Zo leer je veel sneller Engels en ik ben er heilig van overtuigd dat het werkt."



Engelsman

Zanger Dean kan zich goed inleven in de jongeren, want de Engelsman heeft zelf ooit Nederlands moeten leren. "Als ik Nederlands zo had geleerd, zoals wij de kinderen Engels gaan leren, dan had ik veel sneller Nederlands geleerd!"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F42620786&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Nederlandstalig

Dean Saunders vertelt in hetzelfde gesprek de reden dat hij overgestapt is van Engelstalige muziek naar Nederlandstalige nummers zoals zijn nieuwe single Je Verblindt Me. Dat is een opmerkelijke verandering, omdat de popzanger het levenslicht zag in Engeland. "Ik ben geboren in Engeland, maar ik ben een echte kaaskop." Dean heeft verder gemerkt dat Nederlanders liever naar Nederlandse muziek luisteren tijdens het uitgaan. "De feedback die ik krijg is ook veel leuker en positiever als ik Nederlandstalig zing."

2012

Dean Saunders heeft vorig jaar een topjaar gehad, maar verwacht dat het in 2012 misschien wel groter gaat worden. "Het wordt moeilijk om vorig jaar te evenaren, want ik was de meest geboekte artiest van Nederland en heb Popstars gewonnen." Dean verklapt alvast dat er een album aankomt en dat hij iets voor tv gaat doen. Wat het precies wordt, vertelt de zanger nog niet. Het enige dat hij loslaat is dat het 'hele leuke dingen' worden.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/qoamrQVNHJU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie