Naar homepage
FunX

Ismo sprak in Start over nieuw album 'Spiegelbeeld': ''Soms moet je beseffen waar je vandaan komt''

foto: Instagram: ismofoto: instagram: ismo
  1. Newschevron right
  2. Ismo sprak in Start over nieuw album 'Spiegelbeeld': ''Soms moet je beseffen waar je vandaan komt''

Ismo dropt vandaag zijn nieuwe album Spiegelbeeld. Het album telt maar liefst 15 tracks en bevat samenwerkingen met zijn artiesten Nass, Riffi en Madina. Helemaal vanuit Dubai sprak hij, vlak voordat hij met haaien ging zwemmen, in Start met Fernando over zijn nieuwe album, zijn artiesten en zelfreflectie.

Ismo over zijn nieuwe album, samenwerkingen en zwemmen met haaien

Spiegelbeeld

Ismo's fans zijn blij met het album, maar hoe trots is de rapper op zichzelf? ''Ik ben heel trots op mezelf. Ik denk dat je je album alleen 'spiegelbeeld' kan noemen als je trots bent op wat je in de spiegel ziet'', legt hij uit. ''Soms moet je beseffen waar je vandaan komt. Als je niet even stilstaat om de kleine dingen te waarderen, is het misschien straks allemaal voorbij en heb je er niet eens van kunnen genieten.''

Titel

Ismo zegt in de track Titel dat hij niet zou willen weten waar hij nu zou zijn zonder rap. Toch is Fernando benieuwd naar Ismo's idee van een leven zonder rap. Ismo houdt zich bij zijn lyrics: ''Ik wil dat inderdaad niet weten man. Laten we daar maar niet verder over nadenken, het is goed zo.'' De track heeft een speciaal plekje in zijn hart: ''In deze op een na laatste track kijk ik terug naar alles wat ik heb gedaan.'' Hij doet dit door de titels van zijn grootste hits te verwerken in de lyrics.

Samenwerkingen

Het album bevat gastbijdrages van Nass, Riffi en Madina. Wat opvalt is dat dit allemaal artiesten zijn van Ismo's eigen label. ''Ik heb dit bewust gedaan.'' Dat is volgens Ismo geen geforceerde marketingstrategie. Dat hebben zij volgens hem helemaal niet nodig. ''Mijn artiesten zijn zo sterk, ze pushen zichzelf al gewoon en ik vind het tof om samen met hen muziek te maken.''

Haaien

Momenteel geniet Ismo van een vakantie in Dubai, maar alleen chillen en shoppen in de Dubai Mall is niet voor Ismo weggelegd. Om de spanning een beetje op te zoeken, besloot hij om even met haaien te gaan zwemmen. ''Ik hou ervan om dingen te doen die ik nooit heb gedaan.'' Je hoeft gelukkig niet te vrezen voor de rapper zijn leven: de haaien zijn wel groot, maar niet gevaarlijk. ''Broski, we willen je wel weer terug hebben hè'', laat Fernando aan hem weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie