FunX

DYSTINCT krijgt gouden plaat in Marokko voor eerste album: "Mijn familie is heel trots"

foto: Instagram: @dystinct1
  1. Newschevron right
  2. DYSTINCT krijgt gouden plaat in Marokko voor eerste album: "Mijn familie is heel trots"

Het gaat lekker met DYSTINCT! De Belgische artiest dropte afgelopen vrijdag zijn allereerste (internationale) album genaamd Mon Voyage en hij is op dit moment op mediatour in Marokko. Daar kreeg hij een bijzondere verrassing, namelijk een gouden plaat, toen hij te gast was bij een van de grootste Marokkaanse tv-zenders. Hij vertelde aan Tannaz hoe hij deze bijzondere tijd beleeft.

Mediatour in Marokko

Op het album Mon Voyage zijn Nederlandstalige tracks te vinden, maar niet alleen dat. Behalve Nederlands, is er namelijk ook Engels, Spaans, Arabisch, Frans en zelfs Duits in zijn tunes te horen. Aangezien zijn muziek ook in Marokko veel wordt beluisterd, besloot DYSTINCT op mediatour te gaan door het geboorteland van zijn ouders.

"Mijn team en ik hadden dat plan altijd al, maar we hadden niet verwacht dat we het zo snel zouden uitvoeren. Het voelde gewoon als het juiste moment. 'Ya La Laa' was mijn eerste Arabische single en die was gelijk goed opgepakt in Marokko. Toen we zagen dat mensen het echt tof vonden, dachten we van: laten we het gelijk goed doen."

Video niet beschikbaar

Gouden plaat en trotse familie

In Marokko beleeft DYSTINCT op dit moment een van de mooiste hoogtepunten van zijn muziekcarrière. Zo is hij bij verschillende media te gast en kreeg hij zondag een gouden plaat voor zijn album bij 2M, ofwel een van de grootste tv-zenders van Marokko. Dat zorgde voor een trots momentje binnen de familie van DYSTINCT. "Mijn vader was echt trots om mij op zo'n groot kanaal te zien en mijn familie begrijpt nu echt waar ik mee bezig ben. Dat was heel mooi om te zien."

Trending met 'Pikala'

Op dit moment gaat de track Pikala keihard in Marokko. "De track is hier ook trending gegaan en niemand van ons team zag dat aankomen", zegt DYSTINCT. "We zijn heel blij dat de mensen het hard vinden en het pushen."

Pikala betekent letterlijk 'fiets'. DYSTINCT legt uit wat de betekenis achter het nummer is: "Het is een dansbaar nummer, maar als je naar het verhaal gaat kijken.. Ik ben begonnen met een fiets en met hard werken en geduld heb ik een Mercedes kunnen kopen. Wat ik ermee probeer te zeggen, is van: je moet klein beginnen en als je hard werkt, kan je alles bereiken wat je wilt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie