FunX

Dystinct scoort nu ook internationaal met 'Ya La Laa' en 'Boussa'

  1. Newschevron right
  2. Dystinct scoort nu ook internationaal met 'Ya La Laa' en 'Boussa'

Bij FunX kan je niet meer om de tunes van Dystinct heen. Ya La Laa en Boussa hoor je vaak langskomen en daarom vond Sander het weer de hoogste tijd om bij te praten. Hij scoort niet alleen in Nederland, maar ook in Marokko gaat de zanger inmiddels keihard.

Dystinct in Marokko

In de FunX-show 7/11 vertelde Dystinct dat hij inmiddels een mediatour achter de rug heeft in zijn vaderland. Het gaat internationaal dus ook lekker: "Als ik naar social media kijk, dan gaat het wel goed, maar ik ben niet meer teruggegaan naar Marokko." Dat is best opvallend te noemen, want de video van Ya La Laa is op het Avalon Music-kanaal miljoenen keren bekeken en het meest door mensen in Marokko.

Maanden later pas in Marokko

Dystinct heeft verschillende radiozenders en tv-kanalen bezocht in Marokko, maar hij heeft nog niet mogen optreden in zijn vaderland. Dat komt mogelijk doordat Ya La Laa daar laat op gang is gekomen: "In het begin ging de track daar niet zo hard, maar alleen hier in Nederland. Pas maanden later is het daar gaan lopen. Nu loopt hij pas echt in Marokko."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit tevreden

Als Nederlandse Marokkaan die urbanmuziek maakt met latin- en arab-invloeden zegt Dystinct blij te zijn met de liefde vanuit Marokko, maar hij is ook voorbereid op een andere behandeling: "Ik ben wel Marokkaans, maar niet van daar. Ik word meer gezien als die Europese Marokkaan en moet mij extra bewijzen." Toch blijft hij dromen: "Je bent nooit tevreden. Je wilt altijd meer en meer en meer dingen doen. Ik ben blij waar ik nu sta, maar ik ben er nog lang niet. Ik blijf strijden."

Chris Brown-kant

Wat maar weinig mensen weten, is dat Dystinct niet zomaar in de muziekwereld is komen rollen. Zijn vader was een zanger en daarom ging hij als jong jochie vaak met zijn vader mee naar optredens: "Ik denk dat ik qua zang veel van hem heb overgenomen, maar het is wel een totaal ander genre dan wat hij deed. Ik had andere interesses. Ik wilde die Chris Brown-kant op gaan, maar dat kon thuis niet."

Drie clips in vijf dagen

Verwacht de komende tijd veel vuur van Dystinct, want na Ya La Laa heeft hij ook een videoclip geschoten voor Boussa en nog een aantal andere tracks tijdens een Europese trip van vijf dagen. Dat ging overigens niet gemakkelijk: "Heavy! We zijn met de auto vanuit hier naar Kroatië gegaan. Onderweg zijn we in Frankrijk gestopt voor een clip met DJ Hamida. Toen zijn we in Italië gestopt voor een andere video, maar die was niet van mij. Daarna zijn we naar Kroatië gegaan om Boussa te schieten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie