FunX

Ieder1 de straat op tijdens Amsterdamse diversiteitsparade

  1. Newschevron right
  2. Ieder1 de straat op tijdens Amsterdamse diversiteitsparade

In een kleurrijke mars van de Bijlmer naar het Museumplein vierden duizenden mensen de diversiteit van Nederland. Na de wandeltocht van 8 kilometer werden de mensen op het Museumplein opgewacht door verschillende sprekers. Ook vonden er vette optredens plaats van onder andere Sef en Cho.

Versnippering

Ook FunX-huisdichter Derek Otte gaf een indrukwekkende speech, waarbij letterlijk niemand het droog hield. Deels door de regen, maar vooral ook door zijn aangrijpende woorden.

''Ik zoek schoonheid in de versnippering. Geen achteloosheid, maar acceptatie. Van verschillen in achtergronden en opvattingen. Tussen hoop en een hoop frustratie.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reporter Vanessa was aanwezig om te checken wat mensen zelf graag zouden willen doen om de polarisatie in Nederland tegen te gaan. Ze sprak daar onder andere met De Nieuwe Sint en Meester Bart.

''We moeten beseffen en bekennen dat racisme in ons systeem bestaat. Je kan dat gewoon niet ontkennen.''

Nasrdin Dchar

Ook CritiX stond in teken van de positieve boodschap die Ieder1 wil overbrengen: de kracht van Nederland ís de diverse samenleving. Dyantha belde na het evenement met acteur en organisator Nasrdin Dchar in CritiX. Hij zat op dat moment nog volledig op zijn natural high en was heel trots op hoe de dag is gelopen.

''Het is real, we maken geen grappen. Het komt allemaal voort uit liefde.''

Tans

Fouad El Kanfoui is voorzitter van de Marokkaans-Nederlandse jongerenorganisatie TANS. Hij was zo enthousiast over de Parade dat hij besloot zijn eigen team te vormen.

Ster advertentie
Ster advertentie