FunX

Dit jaar is van Jonna Fraser: miljoenen streams, gouden platen en een uitverkochte Ziggo Dome

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dit jaar is van Jonna Fraser: miljoenen streams, gouden platen en een uitverkochte Ziggo Dome

Jonna Fraser heeft sinds het begin van zijn debuut in de muziekwereld al grote successen weten te behalen. De artiest, die doorbrak met New Wave, won in zijn carrière maar liefst drie Edisons en heeft drie nummer 1-albums op zijn naam staan. Maar de artiest is nog lang niet klaar met het behalen van grote successen, want ook dit jaar heeft hij weer veel hoogtepunten behaald en is hij zelfs genomineerd voor de FunX Music Awards in drie verschillende categorieën. FunX blikt daarom terug op Jonna's successen van het afgelopen jaar.

Deze zomer is van Jonna Fraser

De zomer is nog niet eens begonnen en Jonna Fraser heeft alweer een zomerhit te pakken met zijn nummer Tuesday, dat ondertussen al meer dan vijftien miljoen streams heeft op Spotify. Onlangs bracht hij ook samen met Zoë Tauran een track uit, namelijk Stiekem '24, dat helemaal viraal gaat op TikTok en staat hij op de remix van Frenna's Pretty Girls. Daarnaast heeft hij het afgelopen jaar meerderen gouden platen op zijn naam gezet, waaronder Samen Met Mij dat vorig jaar de status bereikte. Ook Toute La Night met Dystinct en Heartbroken met Sevn Alias behaalden de gouden status.

Het kon dan ook niet anders dan dat de artiest genomineerd is voor maar liefst drie categorieën binnen de FunX Music Awards. Jonna maakt namelijk kans op een prijs voor het beste album met Blessed For Life, beste collab voor het nummer Domino met Katnuf en een prijs voor artiest van het jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jonna Fraser wint Redbull Soundclash

Ook tijdens de Redbull Soundclash liet Jonna zien wat hij allemaal in huis heeft. In oktober streed hij tegen Kevin en haalde de artiest alles uit de kast. Jonna en Kevin zongen en rapten de bekendste nummers uit hun eigen catalogus en haalden de grootste sterren op het podium. De artiesten deden het zo goed dat het publiek niet kon kiezen tussen de twee, waardoor het even gelijkspel werd. Uiteindelijk kon er maar één persoon met de winst vandoor gaan en dat was Jonna Fraser, nadat ze beiden een laatste nummer zongen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ziggo Dome

Daarnaast heeft Jonna vorig jaar twee dagen achter elkaar gestaan in AFAS Live, dat hij binnen drie (!) dagen wist uit te verkopen. De artiest maakte daarna nog meer goed nieuws bekend: eind dit jaar zal hij optreden in de Ziggo Dome én ook deze show is weer compleet uitverkocht. Maar maak je maar geen zorgen: droom jij ervan om bij een optreden van Jonna Fraser te zijn? Dan maak je nu nog kans om tickets te winnen voor de FunX Music Awards, waar hij zal optreden. Stem hier om kans te maken op tickets!

FunX Music Awards 2024

Vanavond is het tijd voor de elfde editie van de FunX Music Awards. De genomineerde FunX-artiesten strijden tijdens de awardshow in AFAS Live in Amsterdam om de belangrijkste muziekprijzen. Dit jaar kun je uitkijken naar onvergetelijke optredens van Reanny, CHO, Jonna Fraser, Siggy & D1ns, Broederliefde en DYSTINCT.

Heb je geen kaartjes kunnen bemachtigen voor de FunX Music Awards? Geen stress. De hele awardshow is vanaf 21:00 uur hier live te checken via FunX.nl, de FunX app, TikTok én op het YouTube-kanaal van FunX. Als je online meekijkt, zit je sowieso front row en mis je geen moment!

Ster advertentie
Ster advertentie