FunX

Koppigheid helpt Jitse Groen (oprichter Thuisbezorgd.nl) vaak

  1. Newschevron right
  2. Koppigheid helpt Jitse Groen (oprichter Thuisbezorgd.nl) vaak
Niet de telefoon pakken, maar via het internet eten bestellen, misschien heb jij het ook wel eens gedaan. Jitse Groen (32) bedacht het idee voor maaltijdenbestelsite www.thuisbezorgd.nl tijdens een familie-etentje. Hij claimde de domeinnaam, maar omdat internet aan het eind van de jaren '90 nog via inbellen ging, duurde het nog twee jaar voor de website ging lopen.

Stufi

Jitse studeerde drie jaar netjes Bedrijfsinformatietechnologie in Enschede, maar stopte daarmee toen hij het vierde jaar maar over bleef doen. Hij had toen al een eigen bedrijf, iets wat een trend was onder studenten eind jaren 90. Als startkapitaal voor Thuisbezorgd.nl gebruikte hij zijn studiefinanciering (100 gulden). Nu werken er tachtig mensen voor Jitse en heeft hij ook bestelsites in meerdere andere Europese landen zoals Duitsland, Denemarken en Oostenrijk.

Miljoenen
Een paar jaar geleden stond Jitse in de 100% Selfmade (de honderd rijkste en succesvolste zakenmensen onder de veertig jaar die het allemaal op eigen kracht hebben gedaan). Volgens deze lijst van Quote is de jonge ondernemer goed voor 10 miljoen euro. Of dat echt zo is en hoe lang het duurde voordat Jitse van Thuisbezorgd.nl een succes wist te maken, vertelde hij op zondag 3 april in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Hieronder beluister je de hele show terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201104031700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie