FunX

Nine Ludwig (Hoofdredacteur Hyves) wilde eerder stoppen met school

  1. Newschevron right
  2. Nine Ludwig (Hoofdredacteur Hyves) wilde eerder stoppen met school
Het Hyves-avontuur van Nine Ludwig (30) begon 5 jaar geleden toen ze solliciteerde op de functie ‘Hyves Hof Schrijver’. Inmiddels is ze de hoofdredacteur van de sociale netwerksite. Toen Nine bij Hyves ging werken, bestond het team uit 20 man. Nu zijn er 160 medewerkers en dat aantal blijft groeien, want Hyves zoekt ook een parttime Community Manager. In Hi5 nam Nine op zondag 27 februari de vacature hiervoor mee.

Schrijven
Als jong meisje hield Nine dagboeken bij en schreef ze gedichtjes en korte verhalen. Van haar passie heeft ze haar werk gemaakt, want als hoofdredacteur bij Hyves schrijft ze de redactionele teksten. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de Hyves Showcases; concerten van binnenlandse en internationale artiesten, speciaal voor Hyves-leden. Ook is Nine woordvoerder en ‘het gezicht van’ Hyves. Hiernaast is ze ook bezig met een roman en heeft ze samen met haar zus een weblog waarbij ze foto’s voorziet van tekst.

Krabbels
Hoe het voor Nine was om de groei van Hyves mee te maken, waarom ze haar studie Journalistiek niet heeft afgerond en waar Nine zelf over krabbelt op haar Hyves-pagina, vertelde ze op zondag 27 februari in Hi5. Omdat Hyves maar blijft groeien, nam Nine ook een vacature mee van het bedrijf waar ze hoofdredacteur is. Luisteraar Shirvan durfde het aan om on air te solliciteren. Hieronder hoor je waarom hij denkt dat de functie van Community Manager bij hem past:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201102271700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie