FunX

'Benzine wordt te duur, ik doe mijn auto weg'

  1. Newschevron right
  2. 'Benzine wordt te duur, ik doe mijn auto weg'
De prijs van een liter benzine kruipt op naar twee euro. De aanhoudende vraag en spanningen in het Midden-Oosten drijven de prijs omhoog. Daarnaast heeft Nederland de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld. Moet de overheid daar niet eens een keer wat aan doen? Luisteraars spraken hierover in CritiX.

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en de FunX-pagina op de Facebook stond de stelling: 'Als benzine duurder wordt dan twee euro per liter, dan moet de overheid de accijns verlagen'. Bijna alle stemmers waren het eens met de stelling. Slechts 1% klikte op 'oneens'.

Reacties Tweederde van de benzineprijs bestaat uit accijns, wettelijke heffing en BTW. De rest van de literprijs wordt hoofdzakelijk bepaald door de ruwe olieprijs. De overheid zou de belastingdruk dus kunnen verlagen. Maar in deze economisch onzekere tijden is de kans dat dat gebeurt vrij klein. Wat denk jij dat de overheid moet doen? Zorgt de hoge prijs ervoor dat jij voortaan het openbaar vervoer pakt?

Neil: Ik heb al jaren geen auto meer. Ik trok de hoge kosten niet meer.
Charonne: Met de trein kom ik ook waar ik zijn moet. Dus ik schaf geen auto aan.
Faisal: Als de benzine straks meer dan twee euro kost, doe ik m'n auto weg.
Naila: De overheid die zegt “wegens oog op eerlijke verdeling van lasten en het beste met het volk voor hebben, hebben we besloten om de accijns op benzine te verlagen“ ..hehehe.. riiiiggghhhtt :)
Ziyed: In principe zou ik niet heel erg extreem kwaad worden als ze het nu al zouden verlagen.
Nira: Safi...oorlog om olie voerden we ook al toen een auto slechts voor de superrijken was.

CritiX

Ga jij over op een hybride of een elektrische auto? Ga je straks met het openbaar vervoer? Of trek je je niks aan van alle prijsverhogingen?

Reacties in CritiX met Q-Bah (ma t/m do, 21-23 uur)

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F43524143&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie