FunX

Yvonne van Sark: "Iedereen heeft talent"

  1. Newschevron right
  2. Yvonne van Sark: "Iedereen heeft talent"
Volgens Yvonne van Sark heeft iedereen talent. "Talent is niet dat je ergens goed in bent, maar het vermogen om ergens goed in te worden. En ook wat je er uiteindelijk mee doet." Ze is jongerenspecialist en mede-eigenaar van YoungWorks. Daarnaast heeft ze samen met Huub Nelis het boek 'Over de Top' geschreven. Daarin schrijven ze hoe je het beste uit jongeren kunt halen.

Volgens Yvonne vertellen jongeren die ergens in uitblinken allemaal hetzelfde als je ze vraagt hoe ze zo goed zijn geworden. "We hebben bijvoorbeeld een kampioen FIFA-gaming of een Nederlands kampioen toneel-goochelen gevraagd hoe ze ergens in uitblinken. Die zeggen allemaal dat ze merkten dat ze aanleg hadden en steeds meer gingen trainen. Dan is het een kwestie van heel veel doen. Er is niemand die zegt dat het uit de lucht kwam vallen."Talentenjachten, tv-shows, als kind kan je tegenwoordig veel makkelijker in de spotlights staan. Dit creëert volgens Yvonne een applauscultuur maar doet het zelfvertrouwen van jongeren ook stijgen. "De eigenwaarde neemt toe, maar het kan ook doorslaan. Zo spraken wij een meisje van zes die beroemd wilde worden, zonder dat het haar uitmaakte hoe." Dit soort reacties ontstaan volgens Yvonne door de welvaart en trends in Nederland en natuurlijk speelt social media ook een grote rol hierin. Laten we Facebook als voorbeeld nemen: je krijgt vaak positieve berichten bij je foto's. Dat is heel goed, maar soms is eerlijk zijn misschien beter.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39206835&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie