FunX

Défano Holwijn wint Power Award voor mooie daden met FC Avondklok

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Défano Holwijn wint Power Award voor mooie daden met FC Avondklok

Het lijkt misschien alweer ver weg, maar damn.. weet je nog dat je voor 21.00 uur thuis moest zijn vanwege de avondklok? Gelukkig was hij er in die zware tijd voor iedereen. Om je te entertainen, om een luisterend oor voor je te zijn, om talent een platform te geven of om geld in te zamelen voor mensen die het keihard nodig hebben. En dat zonder er iets voor terug te vragen. Superhelden dragen niet altijd een cape. Speciaal voor zijn mooie daden tijdens FC Avondklok ontving Défano Holwijn dit jaar tijdens de FunX Music Awards 2021 een speciale Power Award.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'We waarderen je'

Vorig jaar mocht Akwasi de allereerste Power Award in ontvangst nemen voor zijn keiharde inzet voor de Black Lives Matter-movement. De eer was dit jaar aan hem om diezelfde award te overhandigen aan Défano. En dat is meer dan verdiend na alle mooie dingen die hij heeft bereikt met FC Avondklok.

"We waarderen je, dat moet gezegd worden", zei Akwasi voordat hij de award overhandigde aan Défano. "Met je platform zorg je voor impact. Dat is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor deze generatie, maar ook voor de volgende generaties. Dankjewel."

'Met z'n allen gedaan'

Het is lastig om Défano sprakeloos te krijgen, maar het is met de uitreiking van de Power Award gelukt. "Ik zag dit niet aankomen", zei hij. "Bedankt voor de erkenning. Ik draag 'm op aan iedereen die mee heeft gedaan, niet eens aan mezelf, maar aan heel FC Avondklok. De bekende mensen, de onbekende mensen, de mensen die hebben gekeken. Want aan het einde van de dag hebben we het met z'n allen gedaan. Alleen maar love."

Na het ophalen van zijn meer dan verdiende award vertelde Défano aan Nordin dat hij veel meer grote plannen heeft. "Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik het in 2022 gekker en groter wil hebben. Ik wil nog meer mensen helpen. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Maar ik merk dat ik er gewoon blij van word om anderen gelukkig te maken, of het nu met iets kleins of groots is."

foto: Karim Sahmi

Mooie momenten

Een van de meest memorabele momenten tijdens FC Avondklok was het ophalen van een groot geldbedrag voor Souf, die aan een zeldzame ziekte lijdt die ervoor zorgt dat de communicatie tussen zijn zenuwen en spieren wordt verslechterd. Voor Soufs fonds #DoesSouf werd tijdens FC Avondklok 50.000 euro opgehaald, maar dat bedrag liep uiteindelijk op tot maar liefst 100.000 euro. "Ik weet niet wat moet zeggen. Ik ben jullie allemaal dankbaar", zei Souf in tranen.

Een andere mooie gebeurtenis was het gesprek met het 10-jarige raptalent Savio. Die mocht tijdens FC Avondklok zijn bars laten horen. Het werd uiteindelijk Savio's doorbraak, want de jonge rapper werd door the one and only Rotjoch uitgenodigd voor een 101Barz-sessie. Maar door FC Avondklok gebeurden er nog meer mooie dingen voor Savio. Zo schoot hij samen met Boef een videoclip voor zijn eerste single Elke Dag.

Ster advertentie
Ster advertentie