Naar homepage
FunX

Bilal: "Ik hoorde knallen in mijn straat en zag toen dat Peter R. de Vries daar lag"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bilal: "Ik hoorde knallen in mijn straat en zag toen dat Peter R. de Vries daar lag"

Heel Nederland werd dinsdagavond opgeschrikt nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam. Zo ook luisteraar Bilal, die in de straat woont waar de criminele daad plaatsvond. Hij vertelde in Start met Fernando wat hij heeft gezien en gehoord.

Harde knallen

Aangezien er op dinsdagavond niet per se veel te doen is, zat Bilal thuis op de bank tv te kijken. Uit het niets hoorde hij op een gegeven moment vier tot vijf harde knallen in de straat. "Ik ging ervan uit dat het vuurwerk was, dat hoor je wel vaker in Amsterdam", vertelt Bilal. "Toch besloot ik even buiten te gaan kijken, waarna ik iemand op de grond zag liggen. Vanuit de verte was het voor mij nog niet duidelijk wie er op de grond lag."

Luisteraar Bilal woont in de straat waar Peter R. de Vries werd neergeschoten

Held

Bilal stormde meteen naar buiten om zijn hulp aan te bieden. "Op dat moment stonden er al twee omstanders bij. Uiteindelijk kon ik zien dat het om Peter R. de Vries ging. Toen brak mijn hart. Hij is voor mij een held. Die man heeft heel veel dingen opgelost in Nederland en hij strijdt tegen heel veel onrecht. Dit wens je niemand toe. Ik gun hem het beste."

Hulpdiensten

Volgens Bilal werd de misdaadverslaggever binnen een half uur na de tragische gebeurtenis meegenomen door de hulpdiensten. "Het zag er niet best uit. Ze hebben hem nog geprobeerd te reanimeren, verder mag ik er inhoudelijk niets meer over zeggen. Dat is mij verteld. Voor de rest heb ik geen idee hoe het met 'm gaat."

Persconferentie burgemeester Halsema

Over de situatie van Peter R. de Vries liet burgemeester Femke Halsema van Amsterdam dinsdagavond weten: "Op dit moment weten we alleen dat hij zwaargewond is en vecht voor zijn leven. Meer kan ik u nu niet melden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie