FunX

Er komt meer aandacht voor racisme op scholen dankzij Sohna, Lakiescha en Veronika

  1. Newschevron right
  2. Er komt meer aandacht voor racisme op scholen dankzij Sohna, Lakiescha en Veronika

Het kabinet wil dat scholen meer les gaan geven over racisme en discriminatie. Drie vriendinnen Sohna, Lakiescha en Veronika waren een petitie begonnen om dit voor mekaar te krijgen en het is ze gelukt! Ze geven via Instagram aan dat ze enorm blij zijn: "We zijn zo ontzettend blij en bedanken jullie uit de grond van ons hart!" FunX-dj Fernando is als ambassadeur betrokken bij de actie van de meiden en spreekt van een "legendarische dag".

Racistische zaadjes

Sohna, Lakiescha en Veronika vertelden eerder dit jaar bij Start met Fernando over de petitie en over hun eigen ervaringen met racisme. In de petitie stellen de meiden voor om racisme structureel te integreren in bestaande vakken of er een apart vak van te maken. Ze willen dat het niet bij een les blijft, maar dat leerlingen het vaker krijgen zodat het blijft hangen. FunX-dj Fernando werd na de show ambassadeur van het plan. Hij riep alle FunX-luisteraars en volgers op om de petitie van het trio te steunen "zodat al onze kinderen gelijkwaardig opgroeien en de racistische zaadjes, die lang geleden gepland zijn, verwijderd worden", aldus Fernando.

Tweede Kamer

De drie meiden verzamelden uiteindelijk meer dan 61.000 handtekeningen, zodat hun plan op de agenda van de Tweede Kamer terechtkwam. De partijen die uiteindelijk voor hebben gestemd zijn: PvdA, GroenLinks, D66, SP, VVD, CDA, CU, DENK, 50PLUS en PvdD.

Ster advertentie
Ster advertentie