FunX

Bokoesam: 'Ik vind het belangrijk dat de jeugd leert te dragen wat ze willen dragen'

  1. Newschevron right
  2. Bokoesam: 'Ik vind het belangrijk dat de jeugd leert te dragen wat ze willen dragen'

Bokoesam was in the building bij Start met Tannaz om te praten over zijn nieuwe single Cinnabon, maar ook over hoe openminded hij is. Bijvoorbeeld op het gebied van kleding en support richting de queer community. "Ik vind het belangrijk dat de jeugd leert om te dragen wat ze willen dragen en te doen wat ze willen doen zonder rekening te houden met wat de norm is."

Dragen wat je wil

Bokoesam is nooit bang geweest om zich te onderscheiden en op te vallen met zijn looks, wat de reacties daar ook op zijn. "Je weet gewoon dat wanneer je bijvoorbeeld nagellak opdoet, er mensen gaan zijn die er een mening over hebben", zegt hij. "Maar mensen hebben altijd wel een mening over iets. Als jij voor jezelf weet waarom je het draagt - omdat je het mooi vindt - dan maakt het voor mij niet uit of het voor een jongen of meisje is.

Toch kreeg hij wel eens opmerkingen die hem rot lieten voelen. "Maar aan het einde van de dag krijg je ook reacties van mensen die zeggen: 'Ik vind het leuk dat je het doet en het geeft me kracht'. Dat weegt toch altijd zwaarder dan de negatieve reacties."

Muziek voor iedereen

De hiphopscene staat niet bekend als de meest queer-vriendelijke community, maar gelukkig geldt dat niet voor alle artiesten. Zo treedt Bokoesam in tegenstelling tot andere rappers wél op in gayclubs. "Iedereen die naar m'n muziek luistert en daarvan geniet, daar wil ik voor optreden en muziek voor maken. Maakt niet uit wat je geaardheid is of waar je vandaan komt. Dat is voor mij heel makkelijk."

Cinnabon

Vorige week dropte Bokoesam zijn kersverse single Cinnabon met Delany, waarmee zijn zwoele kant weer wat meer naar de voorgrond komt. Met Tannaz sprak de artiest over de betekenis achter zijn lines. "Soms heb je een connectie met een dame die je niet kan uitleggen. Dat je elkaar begrijpt zonder iets te zeggen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie