Video

Bokoesam geeft exclusief kijkje in keuken van zijn BBQ-restaurant

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bokoesam geeft exclusief kijkje in keuken van zijn BBQ-restaurant

Door de coronacrisis en lockdown ligt het leven stil voor veel Nederlanders. Dat geldt natuurlijk ook voor artiesten. Wat doen zij nu ze niet kunnen optreden? In de derde aflevering van PLAN B krijgt Ouassima een exclusief kijkje in de keuken van het BBQ-restaurant van Bokoesam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Je mist iets in je leven'

Voor de coronacrisis genoot ook Bokoesam van vele uitverkochte shows. Dat het daarna ineens allemaal wegviel, vond de rapper in eerste instantie niet zo erg. Maar dat begon op den duur steeds meer te veranderen. "Op een gegeven moment merk je toch wel dat er iets mist in je leven", zegt Bokoesam. "Als je optreedt, kom je op veel plekken en krijg je toch een bepaalde aandacht die je nu ineens niet meer krijgt. Ook kan je met nieuwe nummers meteen testen hoe het publiek daar live op reageert. Dat mis je nu allemaal."

Ondanks alles probeert Bokoesam het beste van de situatie te maken. En hoe! Zo dropte hij afgelopen week zijn EP Valse Profeten met heerlijke reggae tunes. "Het liedje met Kenny B is denk ik wel mijn lievelingstrack van het project geworden", verklapt hij aan Ouassima.

'Beste BBQ-restaurant van Nederland'

Maar Bokoesam is met nog veel meer bezig dan alleen muziek. Zo is hij zijn eigen afhaal- en bezorgrestaurant begonnen waar je van heerlijke BBQ-gerechten kunt genieten. "Ik had het er altijd over met mijn vrienden. Door corona zijn we het uiteindelijk écht gaan doen. Het gaat goed. Het is het beste BBQ-restaurant van Amsterdam, van Nederland zelfs."

In het restaurant is Bokoesam naar eigen zeggen een 'allround-hulp'. Zo helpt hij mee waar hij kan: achter de kassa, in de keuken of zelfs in de bezorging. Dat laatste tot blijdschap van zijn fans, die enthousiast reageren als ze de rapper voor de deur zien. "Ik vind het leuk. Het is gewoon leuk om je publiek te zien en iets extra's te geven."

Minder druk

Voor Bokoesam zorgt het restaurant voor minder druk in zijn leven. Daarom wil hij jongere artiesten ten slotte meegeven: "Zorg ervoor dat je in ieder geval ook nog andere inkomsten hebt. Je voelt daardoor minder druk om bijvoorbeeld een hit te scoren, waardoor je met een geruster hart je eigen muziek kunt maken. Daarnaast voel je de financiële druk ook minder."

Ster advertentie
Ster advertentie