Naar homepage
FunX

Gepeste Mitchell: "De ochtendshow van Fernando hielp mij door die tijd heen"

bron: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Gepeste Mitchell: "De ochtendshow van Fernando hielp mij door die tijd heen"

De Week tegen Pesten is vandaag begonnen en ook bij FunX wordt daar aandacht aan besteed. Vanochtend was er een hartverwarmend moment in Start met Fernando toen FunX-luisteraar Mitchell vertelde dat hij gepest werd op de werkvloer. Door te luisteren naar de ochtendshow van Fernando kon hij zichzelf uiteindelijk door die fucked up tijd heen vechten.

Irritaties

Het begon voor Mitchell al op school. Hij switchte twee keer van school, omdat hij gepest werd door zijn stevige lichaamsbouw. Maar ook op de werkvloer - als volwassene - heeft hij er nog steeds last van gehad. Doordat hij ook ADD heeft, is Mitchell wat drukker en praat hij veel. "Ik raakte heel snel een irritatielevel bij mensen en dan gaan ze naar tegen je doen. Vooral nu in de volwassen wereld, op je werk, merk je dat ze dat heel snel kunnen uiten bij je."

Ritueel

Mitchell voelde zich uiteindelijk zo klote dat hij daardoor zelfs van baan wisselde. Uiteindelijk werkte Mitchell aan een bepaald ritueel voor zichzelf, waardoor hij zich beter begon te voelen. Hij stond op tijd op, smeerde zijn brood en zodra hij de auto instapte, zette hij meteen Start met Fernando op. De ochtendshow hielp hem uiteindelijk door zijn fucked up tijd.

"Daardoor had ik iets waar ik naar uitkeek om te gaan luisteren en niet als leeghoofd naar mijn werk te gaan. [...] Ik dacht: dit is mijn moment om jou te bellen en je te bedanken dat jij elke ochtend op die stoel zit om een radioprogramma te maken. Het zorgde ervoor dat mijn ritueel helemaal klopte. [...] Het klinkt heel slijmerig, maar het is echt waar man."

Licht aan het einde van de tunnel

Gelukkig gaat het op zijn nieuwe baan nu weer helemaal goed met Mitchell. "Ik heb een nieuwe baan gevonden en die mensen zijn nu eindelijk supertof. Daardoor ga ik nu gewoon vrolijk naar mijn werk. [...] Het is een pittige tijd geweest, maar ik ben blij dat ik nu een goede plek heb om te zijn. Ik heb het naar mijn zin en ik stap elke ochtend vrolijk de auto in."

Ster advertentie
Ster advertentie