Naar homepage
FunX

Anouk (23) gaat 1135 kilometer wandelen tegen pesten

bron: Instagram: wandelentussen2werelden
  1. Newschevron right
  2. Anouk (23) gaat 1135 kilometer wandelen tegen pesten

Je moet het maar kunnen: 1135 kilometer wandelen in twee maanden. De 23-jarige Anouk Pool start daar vandaag mee om zo aandacht te vragen voor pesten en psychische problemen. Maar voordat ze begint, heeft ze wat tijd vrijgemaakt om daar meer over te vertellen in Start.

Depressie

Samen met haar goede vriend Tim - die zelf met het initiatief kwam - start Anouk vandaag haar avontuur. Met het initiatief 'Wandelen tussen 2 werelden' wordt geld opgehaald voor stichting MIND én aandacht gevraagd voor de Stichting Omgaan met Pesten. Het doel is meer openheid creëren voor psychische problemen, pesten en de gevolgen ervan. Zelf leed Anouk ook een tijd aan een depressie en ze vertelt openhartig aan Sander hoe dat begon:

“Ik heb er sowieso een beetje een genetische aanleg voor en in mijn verleden heb ik een traumatische ervaring meegemaakt. Daarnaast ben ik op de middelbare school een tijdje buitengesloten geweest. Al die ervaringen bij elkaar zorgden ervoor dat ik depressief werd.”

NO MONEY

Twee maanden lang lopen is natuurlijk al best pittig, maar Anouk en Tim gaan het ook nog eens zonder geld doen. Hoe dan?! “We hebben heel veel gesponsorde materialen gekregen en we gaan bij mensen thuis slapen. Daar krijgen we dan ook ons eten. […] We hebben nog wel een aantal plekken nodig, maar de meeste zijn al geregeld.”

ROUTE

En dan ook nog eens 1135 kilometer lang! Waar Anouk en Tim naartoe gaan? Je zou bijna denken dat ze misschien naar Milaan gaan wandelen, maar dat is niet het geval. Want waarom ons eigen kikkerlandje verlaten als het ook gewoon hier kan? Bovendien het heeft voor Anouk en Tim ook een symbolische betekenis.

“We gaan in principe langs elke provinciehoofdstad. We beginnen nu in Ermelo, daar zijn we allebei opgenomen geweest in een kliniek en hebben we elkaar ook leren kennen. Ik denk dat dat een van de mooiste plekken is om te beginnen.”

HULP BIJ DEPRESSIE

Heb jij last van een depressie? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn dag en nacht bereikbaar via 0900-1450. Als je liever niet belt, kun je mailen voor advies en hulp.

Ster advertentie
Ster advertentie