FunX

Obama nodigde Nederlandse Kourosh uit om te praten over wereldverbetering

  1. Newschevron right
  2. Obama nodigde Nederlandse Kourosh uit om te praten over wereldverbetering

De Nederlandse Kourosh Sharifi zat het afgelopen weekend gewoon met Barack Obama aan tafel! En het is niet de eerste keer, want in september werd hij ook al uitgenodigd door de voormalig president van Amerika. Fernando was nieuwsgierig naar zijn verhaal en besloot Kourosh te bellen.

"Hij had met zijn Obama Foundation een evenement georganiseerd in Berlijn om 300 Europese jongeren bij elkaar te brengen die bezig zijn met het verbeteren van hun omgeving." En daar hoort Kourosh dus bij. Ongeveer twee jaar geleden richtte de jongen - samen met een goede vriend - een stichting op die vluchtelingen en Nederlanders samenbrengt via een app. "Het heet 'Welcome'. In mei organiseren we bijvoorbeeld een ontmoetingsmuseum. Obama vindt het vet wat we doen en daarom heeft hij ons uitgenodigd."

Obama's netwerk gebruiken

Vorig jaar september had Kourosh zijn eerste ontmoeting met Obama. "Toen was ik een van de tien Europese jongeren die was uitgenodigd. Ik zat echt naast Obama en heb met hem kunnen praten. Hij is zo'n inspirerend persoon."

Praten met Obama is natuurlijk leuk, maar de voormalig president van Amerika kan ook echt wat betekenen voor alle goede dingen die de uitgenodigde jongeren doen. Zo vertelt Kourosh dat de Obama Foundation best wel vaak evenementen organiseert en sociale initiatieven aan elkaar koppelt. Ook kan Obama helpen met geld binnenhalen. "Hij zei gewoon: ik ken heel veel mensen en ik ga jullie connecten met mensen uit de hele wereld die in jullie kunnen investeren. Dus het is echt heel erg waardevol."

Ster advertentie
Ster advertentie