FunX

Laurent de Vries (Directeur GGD Nederland) leert het meest van fouten

  1. Newschevron right
  2. Laurent de Vries (Directeur GGD Nederland) leert het meest van fouten
Toen Laurent de Vries (52) jong was, wilde hij dokter worden, tot bleek dat hij bloed eng vond. Toch heeft hij in zijn werk als Algemeen Directeur van GGD Nederland veel te maken met gezondheid. Op zondag 11 september vertelde hij in Hi5 over zijn werk. Ook nam hij een stageplek mee van GGD Nederland, Laurent was op zoek naar iemand die als stageopdracht een plan bedenkt om het Social Media gebruik van de GGD te vergroten.

Klooster
Na de middelbare school studeerde Laurent Geschiedenis. Het onderwijs ingaan, vond hij niet interessant, een carrière in het klooster wel. Van zijn 25ste tot zijn 34ste was hij directeur van het Dominicanenklooster Huissen en gaf hij leiding aan meer dan 50 medewerkers. Ook al vond hij het in het begin raar om leiding te geven aan mensen die de leeftijd van zijn ouders hadden, organiseren en de leiding nemen deed hij al van jongs af aan.

Leiding
Op zijn zestiende organiseerde hij demonstraties op de Dam in Amsterdam tegen kernenergie en in de jaren ’80 was hij raadslid voor de PSP (voorloper GroenLinks). Ook was hij projectmanager bij de NS en verantwoordelijk voor de spoorverdubbeling tussen de stations Amsterdam en Utrecht Centraal. Na bijna zes jaar als Algemeen Directeur te hebben gewerkt bij GGD Gelre-IJssel, werd hij in 2007 Algemeen Directeur van het overkoepelende GGD Nederland.

Stageplek
Wat het verschil is tussen zijn huidige baan en die daarvoor, waarom Laurent vindt dat de overheid teveel wijst op eigen verantwoordelijkheid en wat hij heeft met berg wandelen, vertelt hij zondag aanstaande in Hi5 tussen 17 en 19 uur. Ook neemt hij een vacature mee voor een stageplek bij GGD Nederland.

Sollicitatie
Luisteraar Yasmine studeert Media en Entertainment Management en vindt dat Social Media tegenwoordig een belangrijk onderdeel van het leven zijn. Welke ideeën ze heeft om het Social Media gebruik van de GGD te vergroten, vertelde ze Laurent op zondag 11 september tijdens het on air sollicitatiegesprek in Hi5. Hieronder hoor je of Laurent haar tips goed genoeg vindt om haar uit te nodigen voor een vervolggesprek:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201109111700.wma{/wmaremote}Laurent de Vries in debat met onder andere dieetgoeroe Dokter Frank en Frans Kok (hoogleraar voeding en gezondheid) over het probleem met overgewicht (vanaf minuut 27)

Ster advertentie
Ster advertentie