FunX

Samuel zit in Lissabon: "Het is heel heftig, lockdown is het laatste wat je wil"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Samuel zit in Lissabon: "Het is heel heftig, lockdown is het laatste wat je wil"

Met de steeds strenger wordende coronamaatregelen ga je dingen die normaal vanzelfsprekend zijn steeds meer waarderen. Zo is FunX-luisteraar Samuel zich erg bewust van de vrijheid die hij normaal gesproken heeft. Hij zit momenteel in Lissabon en leeft al een aantal dagen in een complete lockdown. In TopiX vertelt hij hoe dat eraan toegaat: "Het is heel erg heftig."

Uitgestorven centrum

Samuel vertelt dat alles in het normaal bruisende centrum van de Portugese hoofdstad dicht en afgesloten is. "Politie patrouilleert op straat om te controleren of mensen niet zomaar buiten lopen." Je mag namelijk alleen je huis uit voor dringende zaken, zoals een bezoekje aan de supermarkt of apotheek of het uitlaten van je hond. "Mensen zijn nu ook massaal honden aan het adopteren."

Geen echo

Wat de situatie voor Samuel en zijn vriendin extra lastig maakt, is dat het stel over twee maanden een kindje verwacht. "We kwamen bij de kliniek aan voor een echo. Die was gesloten, maar we waren niet op de hoogte gesteld. [...] Je moet dan alle privéziekenhuizen gaan afbellen om een afspraak te maken. Dat is wel beangstigend, dat dat soort belangrijke klinieken nu gesloten zijn."

'waardeer je vrijheid en Hou afstand'

Samuel is zich door de huidige situatie goed bewust hoe fijn en belangrijk de vrijheid is die hij normaal gesproken heeft. Voor iedereen in Nederland heeft hij een duidelijke boodschap: "Hou zeker die anderhalve meter afstand. Het laatste wat je wil is een lockdown!"

LIVEBLOG

Blijf op de hoogte van de laatste corona-updates via onze liveblog.

Ster advertentie
Ster advertentie