FunX

Imanuelle Grives vertelt over haar drugsverleden en gevangenisstraf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Imanuelle Grives vertelt over haar drugsverleden en gevangenisstraf

Imanuelle Grives werd in 2019 op het festival Tomorrowland gepakt met een grote hoeveelheid drugs. Ze kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en zat uiteindelijk twee maanden in een Belgische cel. Vandaag brengt ze het boek Immanuele, Mijn Vechtershart uit waarin ze vertelt over deze periode in haar leven. Fernando sprak haar vanochtend in Start over het gebruik van drugs, familie, haar tijd in de gevangenis en hoe ze dit allemaal samenbrengt in haar boek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Partylife

Imanuelle vertelt dat ze iemand is die vooral gebruikte op feestjes en dat ze in een 'work hard, play hard'-lifestyle zat. Die lifestyle en mentaliteit uitte zich dan ook in haar manier van feesten. ''Het is niet zo dat ik elk weekend feestte, maar als ik het deed, ging ik wel helemaal los. Het ging in die tijd ook niet zo goed met mij. De combinatie van drugs gebruiken omdat je je niet lekker voelt, is sowieso een slecht idee'', vertelt Imanuelle.

Quote

Ik was op zoek naar problemen en ik heb ze gevonden.

Imanuelle Grives

Duivelskind

Waarom Imanuelle besloot om met 20 gram coke en 100 xtc-pillen naar Tomorrowland te gaan? Ze vertelt dat ze geen drugsdealer was, maar simpelweg een dochter die haar vader dwars wilde zitten: ''Het was een 'fuck you' naar mijn vader. Mijn vader was strenggelovig. Ik was in zijn ogen een duivelskind. Na het zoveelste verwijt dacht ik: ik zal eens laten zien hoe slecht en gek ik ben.'' Dat lukte haar zeker, maar of de prijs het waard was?

Gevangenis

''Dan kom je in de gevangenis terecht, geen fissa. Welke gevoelens gaan dan door je heen?'', vroeg Fernando. Imanuelle vertelt dat ze opgelucht was dat ze niet meer terug naar haar oude leven hoefde te gaan. Het ging namelijk niet echt goed met de actrice. ''Nog in het weekend van Tomorrowland had ik een auto-ongeluk gehad. Dat weekend ervoor ging ik bijna tegen de vangrails aan, omdat mijn hoofd er gewoon niet bij was. Soms ging ik met drank op achter het stuur,'' vertelt ze. ''Het tweede gevoel dat door me heen ging, was ongeloof. Het voelde gewoon alsof ik in een film zat, in Celblok H.''

Alles behalve coke

Over haar drugsgebruik is Imanuelle erg open. Ze is heel experimenteel geweest, maar heeft een ding nooit gedaan: cocaïne. Fernando vroeg waarom ze dan nooit coke heeft gebruikt. Haar moeder heeft hier een grote rol in gehad: ''Ik had mijn moeder verteld dat ik wel eens een pilletje deed. Mijn moeder kent niet veel meer dan heroïne, cocaïne en hasj. Zij vroeg me dan ook om nooit heroïne of coke te doen. Ik beloofde haar om die drugs nooit te doen, maar heb wel een hoop andere drugs gedaan.''

Geen drugs meer

Imanuelle heeft besloten om haar oude leven en dus ook het drugsgebruik achter haar te laten. Waarom? ''Het heeft geen bijdrage meer in mijn leven. Het enige waar ik naar op zoek was, is verbinding en mezelf zijn. Ik heb geleerd dat je dat niet zal vinden in drugs. Ik dacht dat ik mezelf was, maar ik was iemand anders. Ik was op zoek naar problemen en ik heb ze gevonden'', legt ze uit.

Ster advertentie
Ster advertentie