FunX

'Vreemdgaan altijd slecht voor de relatie'

  1. Newschevron right
  2. 'Vreemdgaan altijd slecht voor de relatie'
Kan vreemdgaan soms een goede uitwerking hebben op je relatie? Dat hangt natuurlijk ook van de definitie van het woord vreemdgaan af. Over die vragen bogen FunX-luisteraars zich in het programma CritiX. Ook gaf relatietherapeut Lies van Dalen een paar tips. "In een open relatie noem je het meestal geen vreemdgaan."

Stelling

Op FunX.fm en op de FunX-app stond de stelling: 'Vreemdgaan kan soms goed zijn voor een relatie'. Een overgrote meerderheid (76%) procent was het er oneens.

Reacties

Reacties in CritiX (ma t/m do, 21.00-23.00)

Soraya: "Ik ben wel eens vreemd gegaan en het was echt niet goed voor ons."
Kiram: "Een open relatie werkt voor sommige mensen maar niet voor mij."
Marit: "Als bepaalde mensen dat willen doen, moeten ze dat lekker zelf weten. Het zijn in ieder geval niet mijn soort mensen."
Richard: "Als je daarna alsnog bij elkaar blijft heb je wel een sterke band."
Sarah: "Als je afspraken maakt, is het dan nog vreemdgaan?"

Relatietherapeut

Lies van Dalen is relatietherapeut. Ze behandelt regelmatig stellen bij wie één van de twee of beide partners zijn vreemd gegaan. "Eigenlijk heet het alleen vreemdgaan als je het heimelijk doet", zegt Van Dalen. "Als je er afspraken over maakt, dan noem je het anders. In mijn ervaring kunnen zulke afspraken wel werken voor sommige mensen, maar ik denk niet dat vreemdgaan goed is voor een relatie. Daarna kan het soms erg moeilijk zijn om elkaar nog te vertrouwen."

Beluister reacties in CritiX met Q-Bah

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F39196715&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie