Naar homepage
FunX

Cor focust vol op muziek: "Ik laat m'n rumoerige verleden achter me"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Cor focust vol op muziek: "Ik laat m'n rumoerige verleden achter me"

Cor bracht een week geleden zijn debuutalbum Weg Van Hier uit. Op de achttien rauwe tracks vertelt de Rotterdamse rapper over zijn "rumoerige verleden". Hij heeft namelijk al heel wat meegemaakt, maar hij is klaar om daar nu afstand van te nemen. Bij Start met Fernando kwam hij langs om te kletsen over de nieuwe route in zijn leven en de succesvolle release.

Cor vertelt Fernando over het zelfstandig uitbrengen van muziek

Leven gebeterd

Cor heeft een tijd in de gevangenis gezeten, maar heeft zijn leven gelukkig gebeterd en het criminele pad achter zicht gelaten. "Ik heb ingezien dat dat voor mij niet de route is." Toch merkt hij nog steeds de gevolgen van die tijd: "Vooral als je net buiten komt. Sociale dingen en drukke plekken, dat werkt niet. Soms heb ik dat nog steeds. Toen alles nog open was, liep ik wel eens in de stad en dan werd ik ineens helemaal eng. Dan moet ik echt gelijk weg."

Zijn vertrouwen is door die tijd ook aardig beschadigd. Nieuwe vrienden maken zit er dan ook niet in. "Ik heb gewoon m'n mensen en we hebben zoveel meegemaakt met elkaar... Ik kan goed met iemand zijn, maar als je m'n moeder niet kent, ben je m'n broer niet."

Nieuwe route

Cors focus ligt nu volledig op rappen en dat gaat lekker. Hij heeft een flinke groep fans verzameld, werkt samen met de grootste namen uit de scene en zijn tracks worden kapot gestreamd. "Alles gaat tot nu toe vrij natuurlijk. Ik geloof in Gods plan. Wat er ook op m'n pad komt, het gaat nooit zwaarder worden dan waar ik vandaan kom."

Cor over hoe hij zijn vriendin ontmoette in de gevangenis

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie