FunX

Rishi Kartaram (oprichter Gameworld) niet veranderd door miljoenen

  1. Newschevron right
  2. Rishi Kartaram (oprichter Gameworld) niet veranderd door miljoenen
Rishi Kartaram (37) hield als tiener van games, maar had niet genoeg geld om al die dure spelletjes te kunnen kopen. Toen hij erachter kwam dat hij ze in het buitenland goedkoper waren, besloot hij ze te importeren naar Nederland. Deze handel groeide uit tot het bedrijf Gameworld dat inmiddels de grootste distributeur van videogames in de Benelux is. Op zondag 23 januari nam Rishi een vacature
mee naar Hi5, hij zocht een Sales Representative voor Gameworld.

Diploma
Rishi begon zijn handel toen hij een jaar of achttien was. Zijn moeder vond het in eerste instantie geen goed idee dat hij ondernemer was en stond erop dat haar zoon naast zijn bedrijfje ook een opleiding afrondde. Rishi wilde zelf ook een diploma achter de hand hebben en daarom studeerde hij economie aan de Erasmus Universiteit. De begintijd van Gameworld was niet zonder tegenslagen, maar dat mensen hem destijds onderschatten, gaf hem juist een voorsprong.

Vermogen
Rishi is nu Managing Director van Gameworld en geeft leiding aan een vast team van 25 mensen. Een paar jaar geleden stond hij in de Quote 500 Junior, de lijst met de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar. Zijn vermogen wordt door Quote geschat op 6 tot 10 miljoen euro. Of al dat geld Rishi heeft veranderd, wat zijn passie is en hoe hij andere startende ondernemers helpt, vertelde hij op zondag 23 januari in Hi5 tussen 17 en 19 uur.

Vacature
Gameworld is op zoek naar een nieuwe medewerker en daarom nam Rishi een vacature mee van zijn bedrijf waarop luisteraar Giovanni live on air solliciteerde. Hieronder hoor je hoe het gesprek ging, net als de rest van de uitzending:


{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201101231700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie