FunX

ConnectHER: nieuw platform voor vrouwen als tegenhanger van LinkedIn

foto: Instagram: ConnectHER
  1. Newschevron right
  2. ConnectHER: nieuw platform voor vrouwen als tegenhanger van LinkedIn

LinkedIn ken je vast wel, maar ken je ook ConnectHER? Sinds 8 maart is dit nieuwe platform de vrouwelijke tegenhanger van LinkedIn. Elja Abdullaeva miste tijdens de eerste jaren van haar carrière een platform waar vrouwen elkaar konden helpen. In Start met Fernando vertelt ze alles over het nieuwe platform voor vrouwen.

ConnectHER

Volgens Abdullaeva is ConnectHER een platform door vrouwen, voor vrouwen, die geloven in de kracht van eenheid. "Daar kunnen we elkaar helpen met persoonlijke en professionele groei, ongeacht achtergrond of ambities, om een carrière op te bouwen." Maar waarom zou je dan niet gewoon een vrouw op LinkedIn een berichtje sturen? "Helaas kan ik je uit ervaring vertellen dat negen van de tien berichtjes die ik stuurde, geen reactie kregen of mensen zeiden dat ze geen tijd hadden. De laagdrempeligheid om iemand een berichtje te sturen is er niet op LinkedIn"

Op ConnectHER kunnen vrouwen op hun profiel via buttons aangeven waar zij bereikbaar voor zijn. "Zo maak je het voor vrouwen nog laagdrempeliger om iemand te benaderen, bijvoorbeeld als ze vragen hebben over technische dingen, hun studie, carrière, etc."

Als 9-jarige vluchteling naar Nederland

Abdullaeva heeft ook nog een andere reden waarom zij de noodzaak voelde dit platform op te richten. "Ik ben zelf als 9-jarige vluchteling naar Nederland gekomen. Toen heb ik tot me 23ste in een klein dorpje gewoond. Het opbouwen van een professioneel netwerk was hierdoor best moeilijk en als ik terug kijk op mijn eigen studie of carrièrepad had ik daar wel behoefte aan, om informatie te kunnen winnen." Bijvoorbeeld informatie over de arbeidsmarkt, zegt Abdullaeva. "Ik kwam er bij mijn eerste baan op de Zuidas pas achter wat voor banen er allemaal zijn. Ik wist dat helemaal niet. Ik wil dat vrouwen er veel eerder achterkomen welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe ze daar kunnen komen."

Quote

Ik ga niet honderd jaar wachten.

Elja Abdullaeva

honderd jaar

Onlangs stuitte Abdullaeva op een onderzoek over vrouwen op de arbeidsmarkt wat haar zorgen baarde. "Volgens dat onderzoek zou het honderd jaar duren voordat er gendergelijkheid op de arbeidsmarkt is. Maar ik ga niet honderd jaar wachten", zegt Abdullaeva overtuigd.

Klik hier voor de website van het nieuwe platform voor vrouwen.

Ster advertentie
Ster advertentie