FunX

Nieuwe Snapchat-functie biedt ondersteuning bij psychische gezondheid

foto: Unplash
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Snapchat-functie biedt ondersteuning bij psychische gezondheid

Snapchat introduceert vandaag, in samenwerking met MIND Young, de nieuwe functie Here For You, die Snapchatters ondersteuning biedt bij hun psychische gezondheid. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat een grote meerderheid van de jongeren worstelt met problemen, zoals stress, depressie en angst. In Start met Fernando vertelt de 19-jarige Celine het verhaal over haar angststoornis.

Angststoornis

Celine kampte jaren met een angststoornis en een depressie. Ze leed aan emetofobie (angst voor overgeven) en hypochondrie (angst om een ziekte te hebben). ''Ik durfde niet naar buiten, waardoor ik niemand meer om mij heen had. Je kring wordt zo klein en uiteindelijk bouw je op die manier ook een depressie op.'' Celine zag in dat het niet langer zo kon doorgaan en besloot om in therapie te gaan. Het gedrag afleren was een heel lang traject, waar ze ongeveer drie jaar lang mee bezig is geweest.

In de tijd dat Celine een angststoornis en depressie had, was er nog geen Snapchatfunctie die haar kon helpen. Toch denkt ze dat ze er anders veel aan had gehad. ''Ik dacht echt dat ik de enige was op de wereld met deze problemen, maar Snapchat maakt het juist zo toegankelijk. Doordat het platform laat zien dat het normaal is, wordt het stigma veel minder en de druk om hulp te zoeken veel lager.''

'Here For You'

Met de nieuwe Snapchatfunctie kunnen jongeren tips en advies krijgen omtrent psychische problemen. Als je in de app zoekt naar onderwerpen als stress of piekeren, dan kom je automatisch uit bij diverse video's van MIND Young. Hierin krijgen jongeren veel tips en advies over bepaalde problemen. Mocht je na de video behoefte hebben aan meer informatie dan kun je terecht op de website van MIND Young.

De leden van MIND Young laten weten trots te zijn om met Snapchat te mogen samenwerken. ''We moeten er voor zorgen dat niemand met psychische klachten zich alleen voelt, want praten helpt echt bij het vinden van begrip en hulp. Daarom zijn wij ook zo blij met deze samenwerking met Snapchat: door hulp en informatie te bieden waar de jongeren zijn en elkaar ontmoeten, hopen we (zelf)stigma en schaamte te doorbreken'', aldus Sander Slootmaker, projectleider van MIND Young, op hun website.

foto: Snapchat: Newsroom

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie