Up 2 Date

Instagram verbiedt volwassenen te sliden in DM van gebruikers onder de 18

foto: Unplash
  1. Newschevron right
  2. Instagram verbiedt volwassenen te sliden in DM van gebruikers onder de 18

Instagram introduceert een nieuwe veiligheidsfunctie die moet voorkomen dat volwassenen in de DM sliden van minderjarige gebruikers. Het platform wil hiermee ongepaste interacties tussen volwassenen en minderjarigen beperken. Het gaat hierbij alleen om volwassenen die niet gevolgd worden door de minderjarigen.

Veiligheidsmelding

Als je niet zeker weet of iemand nou wel of niet jonger is dan 18 jaar, dan zal Instagram je daarbij gaan helpen. Zodra een volwassen gebruiker een berichtje wil sturen naar iemand onder de 18 jaar, zal diegene direct een melding krijgen waarin staat dat dit geen optie is.

Ook jongeren zullen aan de hand van veiligheidsmeldingen op de hoogte worden gesteld als een volwassene die mogelijk verdacht gedrag vertoont in hun DM probeert te sliden. Volwassenen die bijvoorbeeld een grote hoeveelheid vriend-of berichtverzoeken sturen naar minderjarigen, zullen sneller opvallen. Jongeren worden hiervoor gewaarschuwd en kunnen het gesprek beƫindigen. De minderjarigen zijn dan ook in staat om de volwassenen te blokkeren, rapporteren of beperken. Deze dingen kunnen de kinderen doen zonder dat de volwassenen het weten.

foto: Instagram

foto: Instagram

Wees voorzichtig

Mensen moeten ouder zijn dan 13 jaar om een Instagramaccount aan te maken. Natuurlijk zijn er altijd mensen die liegen over hun geboortedatum. Instagram zegt er alles aan te willen doen om dit te voorkomen, maar de echte leeftijd van mensen achterhalen blijft ingewikkeld. Tot die tijd waarschuwt het platform minderjarigen voorzichtig te zijn met het delen van foto's, video's of informatie aan onbekenden.

Privacy waarborgen

In een blogpost zegt Instagram: "Wij vinden dat iedereen een veilige en ondersteunende ervaring op Instagram moet hebben. Deze updates maken deel uit van onze voortdurende inspanningen om jongeren te beschermen.'' Het platform zal dan ook blijven investeren in nieuwe functies die ongepaste interacties tussen volwassenen en minderjarigen beperken. En om de privacy van alle gebruikers te waarborgen.

Wanneer het platform de functies zal invoeren, is nog niet duidelijk. Wel hoopt Instagram dat het zo snel mogelijk overal beschikbaar is.

Ster advertentie
Ster advertentie