FunX

Nederlandse producer Roselilah over Grammy-nominaties: ''Ik wist niet wat ik hoorde''

foto: YouTube: CONVO Talkshow
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse producer Roselilah over Grammy-nominaties: ''Ik wist niet wat ik hoorde''

De Nederlandse producer Roselilah is dit jaar maar liefst twee keer genomineerd voor een Grammy award. Haar track Family Ties met Baby Keem en Kendrick Lamar is genomineerd in de categorieën Best Rap Song en Best Rap Performance. De producer had vorig jaar ook al een nominatie te pakken. In Start met Fernando vertelt Roselilah hoe belangrijk deze nominaties voor haar zijn en hoe zij kracht haalt uit mensen die niet in haar geloven.

Nederlandse producer Roselilah over Grammy nominaties: ‘’Ik wist niet wat ik hoorde’’

Pensioen

Aan het begin van het gesprek haalt Fernando een eerdere ontmoeting met Roselilah aan. ''Ik ben trots op jou. Ik weet nog dat je jaren geleden hier kwam met Adje, om te praten over een collaboration. Nu ben je genomineerd voor een Grammy. Het is zelfs de derde keer dat je genomineerd bent'', vertelt hij, om een beeld te schetsen van de groei die ze heeft doorgemaakt.

Hij vraagt haar vervolgens wat het winnen van een Grammy voor haar zou betekenen. ''Volgens mij kan ik dan met pensioen'', lacht Roselilah. ''Je hebt dan volgens mij alles wel gehad in de muziek'', zegt ze over het belang van de prijs.

'Twee?'

Fernando vraagt hoe ze het nieuws heeft ontvangen en wat ze precies aan het doen was op dat moment. ''Ik was in mijn woonkamer. Ik had visite. Ondertussen was ik wel de livestream van de Grammy's aan het bekijken, maar zonder geluid. Toevallig keek ik even op mijn telefoon en zag ik 'Family Ties' voorbij komen, maar hij sprong direct al door naar de volgende nominatie. Ik wist niet zeker of ik het goed had gezien. Toen ging ik het snel opzoeken en het klopte inderdaad'', vertelt de producer.

''Vervolgens kreeg ik veel berichtjes waarin ik gefeliciteerd werd met mijn twee nominaties. Toen dacht ik: 'Twee?' Ik wist toen echt niet wat ik hoorde'', zegt Roselilah, die in het bijzijn van haar familie was op het moment dat ze het nieuws hoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Droom

In het verleden heeft Roselilah al uitgesproken dat ze een Grammy wilde winnen. Op Instagram legt ze uit dat bepaalde mensen niet in haar geloofden. ''Wat wil je tegen die mensen zeggen?'', vraagt Fernando. ''Helemaal niks eigenlijk'', reageert de genomineerde producer.

''Look at me now'', stelt Fernando lachend voor. Roselilah is het met Fernando eens dat het goed is om bewijsdrang te hebben en dat het mooi is om erkenning te krijgen voor wat je doet.

foto: Instagram: Roselilah

Geloof in jezelf

Daarnaast wil Fernando zijn platform met Roselilah delen om anderen te inspireren. Hij vraagt haar wat ze tegen de mensen wil zeggen die ook een droom hebben.

''Het maakt echt totaal niet uit wat een ander van je denkt'', zegt Roselilah. ''Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft. Als jij er maar echt voor gaat. Meer heb je eigenlijk niet nodig.''

De uitreiking van de Grammy Awards is op maandag 31 januari 2022.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie