FunX

Sterre confronteerde moeder van jongen (12) die om naaktfoto vroeg

foto: TikTok @sterre.heijnenfoto: TikTok @sterre.heijnen
  1. Newschevron right
  2. Sterre confronteerde moeder van jongen (12) die om naaktfoto vroeg

Wanneer je ongewenste berichtjes in je dm krijgt waarin mensen je vragen om naaktfoto's, kun je verschillende dingen doen. Je kunt het negeren, rapporteren of een boze reactie terugsturen, maar Sterre besloot het anders aan te pakken. Toen zij voor de zoveelste keer zo'n ongepast verzoekje kreeg, besloot ze de moeder van de verzender te confronteren. De jongen bleek namelijk pas twaalf jaar oud.

Doorgestuurd naar moeder

Aan Sander en Vonneke vertelt Sterre dat ze dagelijks veel berichtjes krijgt waarin mensen om foto's vragen. Daar reageert ze normaal gesproken niet op, maar ze bedacht dat het dit keer wel goed materiaal voor een TikTok-video zou zijn. "Deze jongen had gewoon een openbaar profiel met foto's van zichzelf, dus dat maakte het wel makkelijk. Het was echt een kind van net twaalf. Bij z'n getagde foto's stond een foto van z'n moeder, dus ik heb het gesprek naar z'n moeder doorgestuurd en daar een TikTok over gemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zo is hij niet opgevoed'

In de video is te zien dat Sterre een screenshot van het gesprek naar de vrouw stuurt met daarbij de tekst: "Ik kreeg een heel raar berichtje van uw zoon met een hele vreemde vraag, zeker voor een 12-jarige. Ik dacht: misschien is het verstandig dat u hier vanaf weet."

Sterre had niet verwacht dat de moeder zou reageren. "Ik dacht: die blokkeert me gelijk. Maar ze reageerde meteen en zei: 'Ik ga het bespreken, want zo is hij niet opgevoed!' De volgende dag ben ik alsnog door haar geblokkeerd", vertelt ze lachend.

Lesje geleerd

De jongen heeft zijn lesje wel geleerd, denkt Sterre. "Z'n moeder zag er wel uit als een nette vrouw, dus ik denk wel dat 'ie pakkies heeft gekregen." Wat Sterre betreft is dit dus een prima aanpak wanneer je te maken krijgt met brutale minderjarigen. "Die moeder weet nu wat haar kind uitspookt op het internet."

Ster advertentie
Ster advertentie