Naar homepage
FunX

Bryan MG: "Ik wil mijn muziek in Frankrijk en Afrika pompen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bryan MG: "Ik wil mijn muziek in Frankrijk en Afrika pompen"


Bryan MG dropte afgelopen weekend zijn debuutalbum BRYAN. Om wat meer over dit bijzondere project te vertellen, kwam de Belgische artiest langs bij Fernando: "Alls struggles die ik heb meegemaakt en overwonnen, heb ik in dit album gestopt."

Bryan Mg: 'Ik zou graag in Frankrijk en Afrika mijn muziek willen pompen'

Internationaal

Net als bij zoveel artiesten kwam het drukke muzikantenbestaan van Bryan MG vanwege corona flink stil te liggen. Voor Bryan betekende dat: des te meer tijd om aan een nieuw project te werken. "Ik had tijdens de coronaperiode veel tijd om aan mijn album te werken. Ik had geen deadlines, ik had alle tijd."

Op zijn debuutalbum werkt Bryan MG samen met verschillende internationale artiesten. Het is dan ook zijn droom om internationaal door te breken. "Ik zou wel graag mijn muziek in Frankrijk willen pompen. In Afrika ook. Het liefst in heel de wereld." Degene die hem daartoe heeft geïnspireerd is Maître Gims: "Zijn docu, dat heeft me geïnspireerd om dat te doen."

Moeder

Een andere grote inspiratiebron in het leven van Bryan MG is zijn moeder. Toen hij eigenlijk naar school moest gaan, gaf zij hem de kans om muziek te maken. "Ik zei haar: "Geef me één kans". En ik heb die kans benut. Zij heeft dat ook ingezien." Hij heeft zijn carrière dus ook een beetje aan haar te danken. "Ik kan haar niet teleurstellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie