FunX

Illusionisten verrast door act Marcel Kalisvaart

  1. Newschevron right
  2. Illusionisten verrast door act Marcel Kalisvaart
Marcel Kalisvaart, winnaar van het WK Magic 2012, was te gast in FunX Start om meer over zijn overwinning te vertellen. De grootste illusionisten streden onlangs tegen elkaar voor het oog van 2000 vakgenoten. Kalisvaart kreeg een staande ovatie voor zijn bijzondere act waarbij hij vijf nieuwe trucs aan elkaar had gekoppeld en hiermee een verhaal vertelde.
Roeping
Kalisvaart zag Hans Klok voor het eerst op z'n 15de live optreden. Dit was voor hem het moment waarop hij zijn roeping had gevonden. Zijn vader bouwde een illusie en zo begon het balletje te rollen. De man begon een bedrijf dat illusies bouwt. Vandaag de dag ontvangt Marcel een percentage van de verkochte illusies. Hij vindt het dan ook geweldig als hij Hans Klok ziet optreden met een van zijn trucs.

Risico
Bij dit vak komen de nodige risico's om de hoek kijken. Vorige week raakte de bekende illusionist Keith bewusteloos bij het uitvoeren van een act. Marcel is gelukkig verzekerd voor het geval er iets mis mocht gaan met het publiek of een van zijn assistentes. Omdat het gevaarlijk kan zijn, repeteren ze heel goed en bouwen ze alles langzaam op. "Ik vind het wel belangrijk dat iedereen zich prettig voelt waarmee ik werk", aldus Kalisvaart. Het is van groot belang dat je elke keer erg geconcentreerd bent volgens de illusionist. Tussen oktober en maart had hij maar liefst 200 shows. "Een keer was ik niet geconcentreerd, toen ging de show een beetje mis." Marcel kon geen details weggeven over hetgeen dat mis was gegaan.

Beluister het complete interview hieronder terug!
{audio}http://download.omroep.nl/funx/audio/kalisvaart.mp3 {/audio}

Bekijk hieronder een onderdeel van de show Secrets van Marcel Kalisvaart.

Ster advertentie
Ster advertentie