FunX

Souhayla van House of Bratz over succesvol ondernemen: "Het kan heel eenzaam zijn"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Souhayla van House of Bratz over succesvol ondernemen: "Het kan heel eenzaam zijn"

Het is Stacktember: dé maand om gefocust bezig te zijn met je financiën. Hoewel er vaak een groot taboe heerst op je inkomsten en uitgaven, zet Défano Holwijn zich in om mensen bewust naar hun gedrag op het gebied van geld te laten kijken. In de nieuwe FunX-podcast Stacken & Spenden gaat hij in gesprek met artiesten, influencers en andere rolmodellen over hun ervaringen op financieel gebied. In deze aflevering spreekt hij Souhayla, die zeven jaar geleden het succesvolle cosmeticabedrijf House of Bratz oprichtte. "Succesvol ondernemen kan ook heel eenzaam zijn."

Prioriteiten stellen

Souhayla begon House of Bratz jaren geleden vanuit haar passie en heeft inmiddels vestigingen in Nederland, België en Dubai. Ondanks haar successen brengt het ondernemen ook dingen met zich mee waar ze zich op voorhand niet voorbereid had. Zo merkt Souhayla bijvoorbeeld dat haar werk altijd op nummer één komt en ze weinig tijd heeft om te rusten. "Je moet prioriteiten stellen en hebt bijvoorbeeld ook weinig ruimte om een relatie op te bouwen."

Volgens Souhayla is ze in de loop der jaren ook vriendinnen verloren. "Ik heb een klein groepje die ik nog regelmatig zie. Dat hoort ook bij volwassen worden, maar dat zijn wel dingen waar ik veel moeite mee heb gehad." Desondanks is het een bewuste keuze om nu vol voor haar carrière te gaan. "Ik wil dit niet nog tien jaar op deze manier doen, maar daarom is het juist van belang om nu te knallen. Hoe meer tijd ik nu in mezelf investeer, hoe meer ik uiteindelijk een betere ondernemer, vriendin en dochter kan worden."

Geld maakt niet gelukkig

Dat het leven niet alleen draait om geld verdienen, heeft Souhayla zelf ondervonden. "Vaak denk je dat je geld nodig hebt om gelukkig te zijn. Maar als je het dan hebt, besef je dat het niet waar is. Het vult namelijk niet de leegte. Maar als je iets leuks kunt doen met je familie of terug kunt kijken op doelen die je behaald hebt, maakt dat je wel gelukkig. Het gaat dus niet om het geld, maar om wat je precies doet."

Souhayla gaat in de podcast verder dieper in op haar onderneming, de tegenslagen waarmee ze te maken heeft gehad en vertelt ook hoe ze haar kinderen wil opvoeden op financieel gebied. Check de volledige aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie