FunX

Jayh Jawson: "Je bepaalt zelf hoeveel je over hebt voor een artiest"

  1. Newschevron right
  2. Jayh Jawson: "Je bepaalt zelf hoeveel je over hebt voor een artiest"

In CritiX besprak Angelique de stelling: “Artiesten moeten de prijs van hun concerten verlagen, anders ga ik niet meer”. Vorige week vlogen de kaartjes voor Adèle concert over de digitale toonbank alsof ze niets kostten. Terwijl de ruim 70 euro voor Future te veel bleken. Is het nog wel leuk om naar een concert te gaan voor zulke hoge prijzen? Volgens zanger Jayh bepalen mensen zelf wat zij een artiest waard vinden.

Geen klasse

De tickets van hit-artiest gingen afgelopen concert gingen voor flink minder. "Ik vind kaartjes van 70 euro geen klasse hebben. Maar het ging ons ook niet om het geld." Op de stelling op FunX Facebook kwam vooral de vraag of artiesten wel hun eigen prijskaartje bepalen. Jayh kon dat wel uitleggen: "Als ik betaal, dan kan ik ook zelf bepalen. Anders moet je in overleg de prijs bepalen. Het belangrijkste is in ieder geval dat je geen verlies lijdt."

Beluister hieronder het hele interview met Jayh Jawson.

Pure Bluf

Angelique sprak ook met Jasper van Dijk van de SP. De partij wil vooral de doorverkoop van tickets tegengaan. "We vermoeden dat er echt professionele bedrijfjes aan de slag zijn met computerprogramma's. Je hebt zelfs mensen die kaarten kunnen verkopen, voordat de voorverkoop is begonnen. Volgens mij is dat pure bluf." De SP gaat nu een wetsvoorstel indienen om deze praktijken tegen te gaan. "In het voorstel staat dat je je ticket wel mag doorverkopen, maar niet voor meer dan 20% bovenop de originele prijs."

Ster advertentie
Ster advertentie