FunX

Akwasi over deelname Expeditie Robinson: "Ik had nog geen zwemdiploma"

foto: Instagram: akwasion
  1. Newschevron right
  2. Akwasi over deelname Expeditie Robinson: "Ik had nog geen zwemdiploma"

Akwasi is een van de kandidaten van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson! Sander belde hem vanmorgen in Start om te vragen hoe hij zich heeft voorbereid op dit heftige avontuur.

"Een dag voor we vertrokken, had ik mijn zwemdiploma voor het eerst in m'n handen!"

Zwemdiploma

Akwasi vertelt dat het nog best spannend was of hij ook echt deel kon nemen aan het programma. Hij was namelijk, voor hij naar het eiland vertrok, nog niet in bezit van een zwemdiploma. "Ik probeerde het water altijd een beetje te mijden, want ik heb gewoon een soort jeugdtrauma gehad met zwemmen." In het geheim heeft hij daarom binnen één maand tijd zestien zwemlessen gevolgd, zodat hij nét op tijd zijn diploma wist te behalen.

"Je kunt net zwemmen en dan heb je gelijk een proef met water. Volgens mij ga ik er niet mooi uitzien, maar daar gaat het niet om! Het gaat om strijden."

Weinig eten en veel vliegen

Het leukste aan zijn deelname vond Akwasi het primitieve leven. "Dat raad ik iedereen aan!" Minder vond hij de vliegen die overal zaten en uiteraard viel ook het weinige eten hem zwaar. "Je maag rammelt de hele tijd." Daardoor leer je je lichaam op een andere manier kennen. Zo vertelt hij dat hij op een dag wakker werd met een trillend been.

Ook mentaal is het programma niet makkelijk. Akwasi geeft aan dat hij houdt van oprechtheid, dus wat betreft de sneaky spelletjes moest hij af en toe een masker opzetten. "Je hebt geen keuze. [...] Je moet je er echt overheen zetten."

"Het is een van de beste ervaringen die ik tot nu toe mee heb mogen maken op het gebied van televisie."

Deelnemers

De andere deelnemers van de twintigste editie van Expeditie Robinson die tot nu toe bekend zijn, zijn onze eigen Eva Cleven, YouTuber Kalvijn, zanger Thomas Berge, model en presentatrice Kim Kötter, coureur Tim Coronel, MTV-presentator Rijk Hofman, 24 Kitchen-presentator Hugo Kennis, 3FM-dj Eva Koreman, presentatrice en radio-dj Fien Vermeulen, Smaakpolitie-presentator Rob Geus, zangeres Shary-An Nivilac, catwalkcoach Mariana Verkerk, 3FM-dj Frank van der Lende, YouTuber Onnedi, zangeres Anita Heiker, RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen en handbalster Yvette Broch.

EERSTE AFLEVERING

Dit seizoen van Expeditie Robinson telt in totaal zestien afleveringen die worden gepresenteerd door Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels. De eerste aflevering is te zien op zondag 1 september om 20.00 uur op RTL4.

Ster advertentie
Ster advertentie