FunX

Noah (21) vond na negatieve date-ervaringen toch zijn grote liefde: "Bij hem kan ik mezelf zijn"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Noah (21) vond na negatieve date-ervaringen toch zijn grote liefde: "Bij hem kan ik mezelf zijn"

Hoewel wij allemaal van elkaar verschillen, hebben we één ding met elkaar gemeen: liefde. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet. Of je nu jaren bij elkaar bent of elkaar net hebt gevonden. Het maakt ook niet uit of je nu een relatie hebt met z'n tweetjes of er liever geen label op plakt: er is geen universeler onderwerp dan liefde. En liefde moet gevierd worden. Dat doen we bij FunX graag door de verschillende, grappige, ontroerende, spannende, maar vooral ook opwindende love stories te delen. What you know ‘bout love? Deze keer vertelt de 21-jarige Noah over hoe hij na veel teleurstellende dates zijn grote liefde Francesco ontmoette.

Hey Noah, thanks dat jij je verhaal wil delen. Je hebt nu ongeveer acht maanden met Francesco. Kun je ons meenemen naar de eerste keer dat je hem ontmoette?
"Dat gebeurde toen ik met een groep vrienden iets ging eten. Eén van mijn vrienden kende Francesco en we kwamen hem daar tegen. Het was de eerste keer dat ik hem ontmoette, en we wisselden slechts een paar woorden uit. De tweede keer dat ik hem zag, was toen we allemaal samen naar de bioscoop gingen. Toevallig gingen we op hetzelfde moment naar het toilet en hadden we daar een kort gesprekje dat vooral ongemakkelijk aanvoelde."

Het was dus geen liefde op het eerste gezicht?
"Ik vond hem wel heel aantrekkelijk, maar ik dacht dat hij hetero was. Meestal als ik mensen uit de queer-community ontmoet, voel ik dat wel aan, maar bij hem had ik dat totaal niet. Ik kon hem niet goed peilen."

foto: Privéfoto

Hoe ben je erachter gekomen dat je toch een kans maakte?
"Toen we samen met vrienden in de bieb waren, en ik hem vertelde over mijn dateproblemen met jongen. Ik maakte een grapje naar hem om te kijken hoe hij erop zou reageren. Hij reageerde toen: "Wie zegt dat ik hetero ben?" Uiteindelijk raakten we op Instagram met elkaar in gesprek en ontdekte ik dat hij bi was."

En toen besloot je ervoor te gaan?
"Zowel Francesco als ik waren best wel terughoudend. Ik vanwege mijn eerdere negatieve ervaringen met daten en Francesco omdat hij nog niet uit de kast was. We keken dus eerst nog even de kat uit de boom. Op een feestje besloot ik echter om met hem te flirten, ondanks dat ik er niet zo goed in was. Later die avond - toen ik de hoop al had opgegeven - sprong de vonk toch over en werd het ijs gebroken."

Je vertelt dat je eerdere negatieve ervaringen hebt gehad, kun je daar meer over vertellen?
"Regelmatig ontmoette ik jongens via datingsapps en nam ik aan dat de intenties serieus waren. Helaas bleef het na enkele dates vaak stil. Soms kwam ik bij een jongen thuis die andere bedoelingen had dan ik. Eén van mijn dates gaf zelfs toe dat hij me alleen maar gebruikte om over iemand anders heen te komen."

foto: Privéfoto

Hoe was het voor Francesco om met jou een relatie aan te gaan terwijl hij nog in de kast zat?
"Hij is voor zijn vrienden op Instagram uit de kast gekomen met een foto van ons samen. Toen hij later dat jaar naar zijn familie in Italië ging, heeft hij het ook aan hen verteld door een foto van ons te laten zien. Het betekent veel voor mij dat hij zich zo kwetsbaar opstelde. Dat geeft me het gevoel dat ik echt belangrijk ben voor hem."

Hoe reageerde zijn omgeving?
"Zijn familie heeft er heel goed op gereageerd. Daar ben ik erg blij mee, want Italië is best homofoob. Ik heb zijn ouders ook vrij snel daarna ontmoet en ze hebben mij heel lief ontvangen."

Wat vind je zo leuk aan Francesco?
"Ondanks dat ik zelf vrij nuchter ben en Francesco wat meer temperament heeft, ontmoeten we elkaar in het midden. We laten elkaar heel erg in onze waarde. Ik heb mezelf nog nooit zo comfortabel bij iemand gevoeld als bij hem."

Is Francesco jouw ware?
"Ik heb best wel veel vervelende date-ervaringen gehad, maar nu ik met Francesco ben, durf ik eindelijk weer in de toekomst te kijken. Ik weet niet of we over dertig jaar nog samen zijn, maar voor nu en de komende tijd zit het wel goed."

Queer & Pride Amsterdam 2023

Liefde is liefde. En liefde vinden wij ontzettend belangrijk. Waarden als inclusiviteit, eerlijkheid en gelijkheid staan voorop bij FunX. Daarom is het ook zo belangrijk om te blijven bouwen aan een inclusievere samenleving, waar iedereen zich gehoord en gezien voelt. Van 22 juli t/m 6 augustus vindt Queer & Pride Amsterdam 2023 plaats, waarin FunX extra aandacht besteedt aan alles rondom de lhbtqia+-gemeenschap.

What you know ‘bout love?

Heb jij je grote liefde ontmoet terwijl je in de file stond op de snelweg? Ben jij al heel lang samen met je high school sweetheart en wil jij geheim delen? Voor een portrettenreeks zijn wij zijn benieuwd naar allerlei soorten liefdesverhalen! Heb jij een romantisch verhaal dat je wil delen? Meld je dan hier aan.

Benieuwd naar alle andere love stories? Je kunt ze allemaal hier teruglezen.

Ster advertentie
Ster advertentie